Dershanelerin izleri tümden silinecek!

1 Eylül 2015'te resmen kapanacak olan dershanelerin reklam içerikli saat ve takvimleri bile artık okullara asılmayacak.

Dershanelerin izleri tümden silinecek!
Dershanelerin izleri tümden silinecek!
GİRİŞ 01.01.2015 11:13 GÜNCELLEME 01.01.2015 11:14
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Özel okula dönüştürülme çalışmaları hızla süren ve 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine izin verilmeyecek olan dershanelerin izleri tümden siliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde dershanelerin önümüzdeki eğitim öğretim yılında da faaliyet gösterecekmiş gibi reklam yaptığını belirleyerek bu tür girişimlerde bulunmamaları için uyarıda bulunmuştu.

Dershanelerin reklam yapmalarının önüne geçilmesi için yeni bir tedbir daha geldi. Buna göre dershanelerin reklamının yer aldığı saat ve takvim gibi malzemeler okullardaki idari odalarda, bürolarda ve sınıflarda bulundurulmayacak. Diğer taraftan dershane öğretmenlerinin belirli şartları yerine getirmeleri durumunda kamuya atanacağı açıklanmıştı.

Bu kriterlerden bir de 'Pedagojik Formasyon Eğitim Sertifikasına sahip olma' maddesi idi. Fakat bu sertifikayı almak isteyen dershane öğretmenleri, şu anda dershanelerde çalışmaya devam ettiklerini, başka bir ilde sertifika eğitim programına katılmaları durumunda işsiz kalacaklarını ve kendi illerindeki üniversitelerden sertifika alabilmeleri için kontenjanlar açılmasının kendileri için uygun olacağını Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmişlerdi. Bunun üzerine bir çalışma yapan Bakanlık, bütün illerdeki talepleri toplayarak Yükseköğretim Kurumu'ndan(YÖK) bir çalışma yapılmasını istedi.

YÖK'ten de dershane öğretmenleri için müjdeli bir haber geldi. Buna göre YÖK, 72 ilde üniversiteler bünyesinde pedagojik formasyon eğitim programı için yaklaşık bin 500 civarında kontenjan açıldığını açıkladı. Bu kolaylık sayesinde dershane öğretmenleri kamuya atanıncaya kadar geçen sürede hem  dershanede çalışmaya devam edecekler hem de ikâmetlerine en yakın yerden bu sertifikayı alabilecekler.

TÜRKİYE

YORUMLAR 44
  • ADEM GÜRSOY 9 yıl önce Şikayet Et
    dershane eğitimin sömürü ve dejenere sistemidir gerisi fasa fisodur.bunu 11 yıl öğrencilik+6 yıl üniversite öğrenciliği 20 yıllık öğretmenlik tecrübesiyle söylüyorum.
    Cevapla
  • ERCAN 9 yıl önce Şikayet Et
    EĞİTİM SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA YAŞADIĞIM İLDE ÖZEL DERS ALMAYAN ÖĞRENCİLER SADECE MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DERSANELER KAPANINCA 3BİN LİRA KAZANAN BAZI DERSANE ÖĞRETMENLERİNİN KAZANCI ÖZEL DERS SAYESİNDE 10BİN LİRAYI GEÇER. DEVLETTE DERSANELERDEN ALDIĞI VERGİLERDEN MAHRUM OLUR
    Cevapla
  • Serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    bir tutturdunuz paralel diye ösymnin yaptığı birsürü sınav var?bu kadar kişi bu sektörden ekmek yiyor dersanelerin kapanması diye bişey olurmu
    Cevapla
  • Polat 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkes zengin fakir noktasından dem vuruyor, bugün bir Fem dershanesi öğrenciye ne kadar fiyat biçiyor 1 yıllık dershane ücreti 4 bin ile 5 bin arası bunu ödeyebilen fakir özel ders alan mı zengin? Milletin aklı ile dalga mı geçiyorsunuz siz ya, ciamaatin dershaneleri ve yayınları kadar kapanma kararına tepki gösteren kim var başka göstermeyen herkesi de dışladınız bu mu sizin eğitim anlayışınız? Kimse kimseyi kandırmasın kalifiye eleman bulmak ve fişlemek için bir numaralı yerdi dershane ve tabii yurtlarınız şimdi artık onlar kapanınca müdahale edemiyorsunuz ya çırpınmanızın sebebi bu kaçarı yok Paşa Paşa KAPANACAK dershaneler/iniz !
    Cevapla
  • Ibo 9 yıl önce Şikayet Et
    AKP liler git gide 28 Subatcilara benzemeye basladiginizin farkinda misiniz ? Eger bir gruba ait dershanelerde yasadisi faaliyetler yapiliyorsa sadece onlari kapatirsin. Topyekun dershaneleri kapatiyorum ne demek, helede bunu egitimde firsat esitligini bozuyor diye yapmak. Madem egitimde firsat esitligi isteniyor kapatin butun ozel okullari herkes devlet okullarina gitsin. Ozel okullardan cok firsat esitligini bozan mi var ?
    Cevapla
  • Polat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ek olarak, sene içerisinde soru kitapçığı ek kaynaklar (bunlarda aynı yayınların) gazete dergi aboneleri yurt programları kurbanda kurban parası Kİ: kurban kesiyoruz dedikleri ülkelerde kurban parası 200 250 lirayken burda milleten 500 600 lira topluyorlar kimse bir şey diyor mu? Ve bu programlara yada aboneliklere katılmayanlar direk dışlanıyor (istisnalar kaideyi bozmaz) ve arkalarından konuşuluyor Hanefi Avcının dediği gibi 'ciamaatin yaptıklarının daha %10u ortaya çıkmadı' hemen velveleye başladınız durun bakalım daha neleriniz dökülecek ortaya ama halâ bunlara rağmen direnen varsa kusura bakmayın aynı yapının üyeleridir vesselam..
    Cevapla
  • Muhalefet 9 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntı cimaati sıkıştıracağız derken başkalarının da canının yanması. Kaçak mahkumlar köyde diğe köyü toptan mı yakacaksın? Cimaat tuvalete gidiyordu, tuvaletlerinizi de kapatın. Var mı böyle mantık?
    Cevapla
  • akin 9 yıl önce Şikayet Et
    Parası olan zengin her turlu desteği bi şekilde verecek çocuğuna ya fakir??? Kendimizi kandirmayalim her konuda hükümet Şakşakciligi yapmaya gerek yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık