Oxfordlu akademisyenleri Türkiye’ye döndürdü

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Saffet Tüzgen, yurt dışındaki başarılı Türk akademisyenleri yeniden Türkiye’ye kazandırıyor.

Oxfordlu akademisyenleri Türkiye’ye döndürdü
Oxfordlu akademisyenleri Türkiye’ye döndürdü
GİRİŞ 06.01.2015 18:06 GÜNCELLEME 06.01.2015 18:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eğitimlerini Oxford’da tamamlayıp başarılı iki psikiyatr olarak yurda dönen Aynur ve Vahdet Görmez çifti bu akademisyenlerden sadece ikisi.

Tersine beyin göçünün öncüsü Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen’in çabaları sayesinde yurtdışındaki ülkelerde alanında uzmanlaşmış Türk hocalar Türkiye’ye geri dönüyor. Tüzgen, “Macaristan, İngiltere, Kanada ve Amerika’da kendilerini ispat etmiş Türk uzmanları üniversitemize davet ediyoruz” dedi.

Oxford’da eğitim alan Aynur ve Vahdet Görmez çifti de Tüzgen’in çabalarıyla Türkiye’ye gelen uzmanlardan. Çocuk pskiyatrisi uzmanı olan çift, Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde çalışmaya başladılar.

Yrd. Doç. Dr. Aynur Görmez, İngiltere’den dönme kararı almasında tecrübesini memleketine aktarma duygusunun etkili olduğunu belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Vahdet Görmez ise, “İngiltere'nin en prestijli kurumlarında eğitim aldık. Oradaki öğrencilere, asistanlara ders verdik. Biz yetişmiş insanlar olarak ülkemize dönmek istiyorduk ama önümüze engeller çıkıyordu. Saffet Hoca’nın girişimleriyle bu sorunlar aşıldı” diye konuştu.

Zihinsel Engelliler Psikiyatrisi Özel Polikliniği açılacak

Yrd. Doç. Dr. Vahdet Görmez’in girişimleriyle önce Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı açıldı. Bölümde ilerleyen zamanlarda Oxford ekibiyle birlikte projeler yürütülmesi planlanıyor. Yrd. Doç. Dr. Aynur Görmez ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek. Aynur Görmez, Oxford’da yaptığı üst ihtisası olan Nörogelişim ve Zihinsel Engelliler Psikiyatrisi konusunda özel bir poliklinik hizmeti başlatacak.

YORUMLAR 1
  • ykp 9 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık