MEB'ten cevap: Öğrencilerin şifreleri çalındı mı?

Gazetelerde yer alan “Çocuklarda Şifre Alarmı” ve “Çocukların Geleceği Hırsızların Elinde” haberlerine Milli Eğitim'den yalanlama geldi.

MEB'ten cevap: Öğrencilerin şifreleri çalındı mı?
MEB'ten cevap: Öğrencilerin şifreleri çalındı mı?
GİRİŞ 18.01.2015 13:33 GÜNCELLEME 19.01.2015 05:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından iki gazetede yere alan habere ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Bugün; Milliyet ve Cumhuriyet Gazetelerinde “Çocuklarda Şifre Alarmı” ve “Çocukların Geleceği Hırsızların Elinde” başlıklarıyla yayımlanan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür:

Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde manşetten yayımlanan Ayşegül Kahvecioğlu ve Sinan Tartanoğlu imzalı haberlerde geçen “MEB’de tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgileri çalındı” ve “15 milyon öğrencinin bilgilerini içeren veri tabanı şifrelerinin kötü niyetli kişilerle paylaşıldığı belirlendi” iddiaları tamamen asılsız olup söz konusu haber “masabaşı gazetecilik” ürünüdür. 

Bankalarda ve erişimde güvenlik sınırı olan bütün sistemlerde yaşandığı gibi Bakanlığımızın bilgi sistemleri de (e-okul, Mebbis vb.) zaman zaman art niyetli kişilerin sanal saldırılarına hedef olmaktadır. Üst düzey güvenlik tedbiri ile 24 saat esası ile korunmakta olan sistemimizin güvenlik sınırlarını aşarak verilere ulaşmak isteyen kimi kötü niyetli kişiler hakkında zaman zaman Bakanlığımıza ulaşan şikayetler doğrultusunda Bakanlığımız bütün öğrencilerimizi, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi “sanal ortamlarda şifre ve bilgi paylaşımı yapılmaması"  konusunda sürekli ikaz etmektedir. 

Haberde bahsi geçtiği gibi kullanıcılarımızın şifre veya bilgilerinin çalınması söz konusu değildir. Milyonlarca öğrencimizi ve velilerini  olumsuz etkilemeye yönelik bu haber ile ilgili gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 1
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitime güvenmiyorum inanmıyorum milli eğitimde işletmecilik yapan ve ego tatmininden öteye gitmeyen ve gitmeyede niyeti olmayan insanlar dolu, dolu dolu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler