Bakan'dan velilere: Sakın imzalamayın!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershaneler konusunda velilere çok önemli uyarılarda bulundu.

Bakan'dan velilere: Sakın imzalamayın!
Bakan'dan velilere: Sakın imzalamayın!
GİRİŞ 19.01.2015 10:40 GÜNCELLEME 19.01.2015 10:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Yeni Akit gazetesine konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin önümüzdeki Eylül ayından itibaren kapanacağını söyledi ve ekledi:

“Paralel Yapı dershaneler için kayıt yapı taahhütnameler alıyormuş. Veliler uyanık olsun, taahhütname imzalamasın” 

İşte Bakan Avcı'nın Serdar Arseven ve Mehmet Özmen'e konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama: 

“DERSHANE KONUSU İLLÜZYONDU”

Özellikle dershanelerin kapatılma sürecinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve şahsınıza karşı saldırılar mevzu bahis oldu. Yeni Türkiye inşa edilmeye çalışılırken bu gibi tavırları nasıl değerlendirmek gerekir?

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; dershane var, bir de “dershane” var. O dönem özellikle kampanya yürüten grubun dershanelerine baktığımız zaman görüyoruz ki; bir sahipsiz çocuklar var, bir de özel olarak seçilmiş, normal şartlarda gireceği sınavda çok yüksek puanlar belli olan, okullardan özel olarak bilgi alınarak kaydedilen çocuklardan oluşturulmuş sınıflar var. Tabi bu sınıflar her anlamda özel olarak tutuluyor. Bu öğrenciler normal şartlarda da zaten yüksek puan alacakken bu dershanenin başarısı gibi gösterilerek vitrine konuluyor. Diğer normal düzeydeki öğrenciler ise sadece dolgu malzemesi olarak kullanıyorlar. Diğer çocuklara gösterilen ihtimamın finansmanı bu çocuklar üzerinde sağlanıyor. Bu anlamda dershanelerin dönüşüm programı öncelikle buraya çomak soktu. Biz onların söylediklerine karşılık “amacınız gerçekten eğitimde daha hayırlı şeyler yapmaksa bunun daha iyi imkânı olan, okullaşmayı tercih edin” dedik. Öyle ki mevcut yapı itibariyle okula dönmesi kolay olan dershaneler de bu grubun dershaneleri. 

Dershane meselesinde büyük bir illüzyon vardı. Bu illüzyon dağıldı. Şimdi Anayasa Mahkemesi’nden olumsuz bir karar çıkmasını bekliyorlar.

YORUMLAR 35
  • matematik 9 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeden iptal çıksa dahi hükümet meb e paralel bu yapılara bir şekilde izin vermemelidir.
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Üç çocuk okutan bir veliyim..güzel sömürdünüz bizleri...extra hiç bir katkısı olmayan tam bir sömürü düzeni dersane..ilim irfan veriliyormuş !!!sizin ilim irfan anlayışınız senelik altıbin Tl.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    referanduma gıtsın millet karar versin , şimdi diyecekler %52 oy felan bu konu ayrı tüm ülkeyi alakadar ediyor ve de %52 icinden de olsa %48 ıcınden de olsa farklı karar verecek cıkacaktır. Referanduma gıtsın mıllet karar versın...
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Fakir sadece doğuda güneydoğu da mı var arkadaş, kardeşimden kikyüz lira için 1000 lira para aldılar avukata vererek cemaatin dershanesi bide
    Cevapla
  • matemetik 9 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü dersane olduğu müddetçe öğrenci ve veli okulu öğrenme yeri değil sadece diploma veren bir yer olarak görmeye devam edecek. Bu parelel yapılarda oluşturulan bu yanlış algı ile halkı sümürmeye devam edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir