Masonlar burs verecek öğrenci arıyor

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası şu anda 624 öğrenciye burs verdiğini ve bu sayıyı artırmak istediğini açıkladı. Burs talep edenlerde aranan şartlar şöyle

Masonlar burs verecek öğrenci arıyor
Masonlar burs verecek öğrenci arıyor
GİRİŞ 20.12.2005 10:59 GÜNCELLEME 20.12.2005 10:59

Dursun Boran'ın haberi

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası bünyesinde 1993 yılında teşekkül ettrilen burs kurumu 624 üniversite öğrencisine burs veriyor.

www.mason.org.tr resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Burs kurumu; Atatürk ilkelerine bağlı, laik görüş ve düşüncelerle donatılmış, çağdaş, aydın gençliğimizin toplumumuza kazandırılması yönünde hizmet veriyor. Kurum, üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlıyor deniliyor.

Masonların hedefi; mümkün olduğunca çok sayıda ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaşıp, destek olabilmek.

Bursiyer öğrencileri titiz incelemeler ve mülakatların ardından tespit ediliyor. 


2004 yılında 353 öğrenciye burs sağlandı. Ayrıca Localar’ın kendi bünyelerinde 156 öğrenci okutuldu.  2005 yılı için 1200 öğrenci değerlendirmeye tabii tutuldu ve 200 öğrenci ile mülakat yapıldı.

Ankara Vadisi’nde Burs Komisyonu ve Hemşireler’in katkısıyla okutulan öğrenci sayısı 44.  İzmir’de ise sayı 71’i buldu.

Böylelikle her üç Vadi’de faaliyette bulunan Komisyonlar’ın yardımıyla toplam bursiyer sayısı 624 oldu. Masonlar bu rakamı artırmak istiyorlar.

Eğitim komisyonu her ayın ilk Pazar günü bursiyerlerle toplantılar düzenliyor. Bu toplantılarda öğrencilerin sağlık, staj gibi problemlerine çareler arıyor ve onların talepleri doğrultusunda konferanslar gerçekleştiriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı