Tıklayın karne notunu öğrenin!

18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmenin gireceği yarıyıl tatili öncesi uzmanlar, zayıf karne notlarıyla ilgili aileleri uyardı.

Tıklayın karne notunu öğrenin!
Tıklayın karne notunu öğrenin!
GİRİŞ 23.01.2015 07:38 GÜNCELLEME 23.01.2015 07:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Öğretmen ve öğrenciler  26 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında yarıyıl tatili yapılacak. İkinci eğitim dönemi ise 9 Şubat’ta başlayacak. Okullar 12 Haziran’da yaz tatiline girecek.

KIRIK NOTLAR KABUSA DÖNÜŞMESİN

Çocuklar kadar anne ve babaların da heyecanlı olduğu karne dönemleri kırık notlar nedeniyle kâbusa dönüşebiliyor. Zayıf notların dikkat eksikliği, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi sebeplerden kaynaklanabildiğini anlatan Uzman Psikolog Burcu Subaşı, “Karnedeki başarıyı da başarısızlığı da çocuk tek başına göğüslememeli. Ebeveynler de kendine ders çıkarmalı” dedi.  Notlar ne olursa olsun çocuğun tatile ihtiyacı olduğunu belirten Subaşı, ceza yönteminin çocuklarda psikolojik sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez tüm öğrenciler için bir dersten aldıkları notu, sınıf ortalaması ile karşılaştırabilecekleri istatistiki bilgileri e-okul öğrenci notları sistemine ekledi. İnternet üzerinden artık e-okul Veli Bilgilendirme Sistemiyle (VBS) veliler öğrencilerin sınav sonucu ve karne notunu sorgulayarak öğrenebilirler.

NOT ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN >>>

"NOTLARDAN DERS ÇIKARIN"

İstanbul Gelişim Üniversitesi Çocuk  Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Fatma Alisinanoğlu da en önemli görevin ebeveynlere düştüğünü söyledi.Alisinanoğlu, öğrenciler gibi çiftlerin de anne baba olması için diploma alması gerektiğini belirtti. Alisinanoğlu, hediye seçiminde ise teknolojik ürün seçilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

BAKAN AVCI KARNE DAĞITACAK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karne dağıtacak. Öğrenciler karnelerini Bakan Avcı’ın elinden alacak. Öte yandan Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran Cuma tamamlanacak. İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan’da ortak sınavlara girecek.

15 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilde öğretmenlerin il içi ve iller arası özür grubu yer değiştirme atamalarını yapacak. Bu atamaların ardından, 15 bin öğretmen kadrosuna da ilk atamalar gerçekleştirilecek. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) da 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran’da 5 oturumda yapılacak.

YORUMLAR 2
  • VİLDAN 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla
  • mustafa Çelik 7 yıl önce Şikayet Et
    karne notumu öğrenmek istiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir