350 engelli öğrencinin karne sevinci

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı okulların yarıyıl tatili öncesinde değişik bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

350 engelli öğrencinin karne sevinci
350 engelli öğrencinin karne sevinci
GİRİŞ 23.01.2015 17:08 GÜNCELLEME 23.01.2015 17:08

350 kursiyer, düzenlenen Engelsiz Karne Şöleni’nde kendileri için özel olarak hazırlanan karnelerini alırken büyük sevinç yaşadılar. Görme engelli kursiyerler de Braille alfabesinden düzenlenen karnelerini aldılar. 

Programda pandomim ve yöresel halk oyunlarından örnekler sunan, şarkı ve türkü seslendiren engelliler, salonu dolduran davetlilerin alkışını topladı. Charli Chaplin, Kardan Adam ve Kırmızı Başlıklı Kız’ı canlandıran engelli kursiyerler de programa renk kattılar. 

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, kursiyerleri yarıyıl tatiline karnelerini alarak girdiler. Düzenlenen “Engelsiz Karne Şöleni’nde 37 branşta kurs gören öğrencilere karneleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın da katıldığı törenle verildi. 

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki programda Engelli Halk Oyunları Ekibi, ülkemizin değişik yörelerine ait oyunlardan örnekler sundular. Yine Engelli Müzik Korosu da seslendirdiği eserlerle alkış topladı.  İlerleyen dakikalarda sahne alan Charli Chaplin, Kardan Adam ve Kırmızı Başlıklı Kız’ı canlandıran engelli kursiyerlerin de aralarında bulunduğu engelli kursiyerler programa renk kattılar.

“ENGELLİLER SARAYI’NDA ENGELLERİ AŞIYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada engelli hemşehrilerinin karne heyecanını paylaştıklarını belirtti. Engelliler Sarayı’nda engelleri aştıklarını belirten Çağırıcı, duygularını şöyle ifade etti: “Bir emeğin karşılığı olarak öğrencilerimize simgesel anlamda karnelerini veriyoruz. Sarayımızda engelli hemşehrilerim ve yakınları değişik branşlarda kurs görüyor, meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor. Yine konuşma bozukluğu olan bini aşkın kursiyerimiz de sağlığına kavuştu. Bağcılar’da her gün yeni ve farklı heyecanlar yaşıyoruz.” 

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ KENDİLERİNİ İSPAT EDİYORLAR”

“Kafalarımızdaki engelleri kaldırdığımızda engelli kardeşlerimizin neler başardıklarına şahit oluyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, Engelliler Sarayı’nın ülkenin güzide bir tesisi olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Milli Eğitim Müdürlüğü ve engelli kardeşlerim adına bu tesisi ilçemize kazandıran Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.” dedi. 

“GÖRME ENGELLİLERE BRAİLLE ALFABESİYLE DÜZENLENEN KARNE VERİLDİ”

Tören sonunda 350 engelli kursiyere özel olarak hazırlanan karneleri, Başkan Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından verildi. Görme engelli kursiyerler de Braille alfabesinden düzenlenen karnelerini aldılar. Program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu