ÖSYM’den flaş TUS açıklaması: Yazılı sınav

ÖSYM daha önce sınavda sorulan yanlış soruların iptalini gerekçe göstererek TUS sınavlarında yazılı sınav sistemine geçileceğini açıkladı.

ÖSYM’den flaş TUS açıklaması: Yazılı sınav
ÖSYM’den flaş TUS açıklaması: Yazılı sınav
GİRİŞ 27.01.2015 15:14 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ÖSYM internet sitesinde, “2013-TUS Sonbahar Dönemi İdare Mahkemesi Kararıyla İptal Edilen 6 Soru Sonrası Yapılacak İşlemler Hakkında Açıklama” başlığıyla bir açıklama yayınladı. 2013 TUS Sonbahar Dönemi Sınavı’nda 6 sorunun iptalinden sonra oluşan sonuçlarına göre tercih yapma hakkı bulunan tüm adaylar için TUS tercih işlemlerinin 28 Ocak tarihine kadar alınacağının belirtildiği açıklamanın sonuç bölümünün 5. maddesinde yer alan, “Benzer sorunların oluşmaması için açık uçlu sorularla sınav (yazılı sınav) sistemi TUS’ta da uygulanacaktır” ifadesi dikkat çekti.

KAYNAK: GAMZE KOLCU - HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • HAYRET 8 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdışındaki doktorlar da sefil olsunlar diye buraya mı gelecekler ?
    Cevapla
  • adnan gumuser 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir bu eksikti. Yurt dışından uzman getirmeler.uzmanlıkta bitmeyen nöbetler. yazılı tus sınavları daha neler. çocuklarımızı tıp fakültesine yönlendirdiğimiz için pişman ediyorlar.
    Cevapla
  • Derviş 9 yıl önce Şikayet Et
    açık uçluyu kime göre neye göre okuyacaklar? Bir den fazla kişinin okuyup not vermesi gerekir ki her birey için bir görüş ortaya çıkar o da bilmem kaç farklı görüş yapar. Tamamen okuyanın yorumuna kalmış olur iş. Saçma işler bunlar. Sorunun açık uçlu olması saçma. Ki tıp fakultelerin de bile test usulü sınav yapılıyor günümüzde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...