28 Şubat mağduru öğretmenlere müjde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bir mağduriyet daha giderildi.

28 Şubat mağduru öğretmenlere müjde
28 Şubat mağduru öğretmenlere müjde
GİRİŞ 28.01.2015 12:21 GÜNCELLEME 28.01.2015 12:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenliğe ilk kez atanacakların "40 yaş sınırının", 28 Şubat sürecinde KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi.

40 YAŞ SINIRI VARDI

MEB Basın Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6/5/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar, bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" hükmü bulunuyordu.

BAKAN AVCI TALİMAT VERDİ

Ancak KPSS'de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen kılık, kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenerek atanamayıp mağdur olan öğretmenlerle kılık, kıyafet nedeniyle üniversiteye af sonrası dönen öğretmen adayları, atamalarında "40 yaş" sınırına takılıyordu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte "40 yaş" sınırı kaldırıldı.

Basın Merkezi yetkilileri, 28 Şubat mağduru öğretmenlerin sayısının 5-6 bin dolayında olduğunu kaydettiler.

YORUMLAR 7
  • Saliha 9 yıl önce Şikayet Et
    Su an imam hatip ogrencisiyim ve öğretmenlerimiz o kötü günleri anlatırken hala duygulaniyorlar Helal olsun size teşekkürler
    Cevapla
  • kemalettin şen 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece meb baz alınmamalı sürgün edilen tüm memurlarında kurumlarına dönüş hakları verilmeli yaşa bakılmaksızın.
    Cevapla
  • Melek Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı hakimlik sınavında da yapılmak istendi. Ama bakanlık afla okullarını bitirenlere tanınan bu hakkı sadece disiplin cezasıyla okuldan atılanlara özgüleyerek fiilen bu şahane kolaylığı kullanılamaz hale getirdi. Çünkü disiplin cezasıyla okuldan atılmak için terör çetesi kurmak, adam öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu ticareti yapmak,cinsel saldırı suçunu işlemek gerekiyor. Hukuki nitelikten yoksun bu yorum yüzünden ben okulumu afla bitirmeme rağmen hakimlik sınavına alınmadım. Kurumdaki mimlenmiş paralel dostlarımız, pkk soruşturması geçirmiş bazı insanlar sınava girdi Kazandı ve mülakat sonrası hakim olacaklar. Ben de azılı suçlu olamadığım için sınava dahi alınmadım
    Cevapla
  • Gültekin 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala geç kalınmış ve yetersiz bir karar...!!
    Cevapla
  • habil 9 yıl önce Şikayet Et
    inanın ki buna bile muhalefet edeceklerdir hemde o dönem iktidar olan saadetliler bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt