Nabi Avcı: Paralel okulları kapatmayacağız

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ÜLKE TV'de Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Nabi Avcı: Paralel okulları kapatmayacağız
Nabi Avcı: Paralel okulları kapatmayacağız
GİRİŞ 29.01.2015 20:07 GÜNCELLEME 30.01.2015 06:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Paralel yapının yurt dışındaki okulların akıbetine yönelik hükümetin yürüttüğü çalışmaları Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı anlattı. “Okulları kapatmak gibi bir düşüncemiz yok” diyen Nabi Avcı paralel medyanın gazetecilik yapmadığını belirtti. Programda okullar ile ilgili bir anekdotu da paylaşan Avcı, zamanın da Maldivler’deki okul, Avustralya’ya satılmasın diye ülkenin milli eğitim bakanına kefalet verdiğini söyledi.

Elif Çakır’ın sunduğu Ülke TV’de yayınlanan “Söz Bitmeden” programına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı konuk oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika turunda paralel yapının okullarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma yaptığını söylemişti. O çalışmaların detaylarını Bakan Nabi Avcı açıkladı.

PARALEL MEDYA SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITTI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı paralel medyanın “Bakan eğitim sistemini yaz-boz tahtasına çevirdiğini itiraf etti” şeklindeki haberlerine tepki göstererek, algı operasyonu yapıldığını söyledi. Nabi Avcı; “Antalya’da Özel Okullar Birliği Derneği her yıl bir sempozyum düzenliyor. Eğitim dünyasının paydaşları bir araya gelerek tartışıyor. Bende açılış konuşmasını yaparken, ‘gelecek çok muğlak bir perspektif, hiç kimse 50 yıl sonra ne olacağını bilemez.’ dedim. Oradaki konuşmamda 10-20 yıllık öngörülerin nasıl boşa çıktığını anlattım. Çünkü dünya çok hızlı değişiyor. Pek çok parametre bir arada işliyor. Eğitim alanı en hızlı gelişen teknolojilerin olduğu alandır. Özellikle eğitim teknolojisindeki değişim çok hızlı artıyor. Dünyadaki değişime ayak uydurmak için kendi sistemimizde bir takım düzenlemeler yaptığımızda eğitimi yaz-boz tahtasına çevirmekle suçlanıyoruz. Oysa ki, tüm dünyada bu böyle... Teknolojik gelişmeleri yapabilmek için değişim yapmak zorundasınız. Birileri yaz-boz tahtası dese de biz değişiklik yapmaya devam edeceğiz. Paralel medya söylediklerimi çarpıtarak farklı anlamlara çekti. Biz değişim, dönüşüm yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘PARALEL MEDYANIN YAPTIĞI GAZETECİLİK, HABERCİLİK DEĞİL’

Programda “dershanelerin dönüşümü” konusunda da son bilgileri paylaşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sürecin umduklarından daha kapsamlı ve hızlı yürüdüğünü belirtti. Avcı şunları kaydetti; “Yasayı yaparken, ilk müracaat edenlere daha çok teşvikler geliştirdik. Dershanelerden özel okula dönüşen işletmelere kolaylık sağlamak için yasayı çıkardık. İlk dönüşmek isteyenlere daha fazla avantaj sağlayalım ki, teşviğimiz tam olsun diye düşündük. İlk aşamada bu kadar çok sayıda ve dershanenin müracaat edemeyeceği sanılıyordu. Çünkü sektörde Anayasa Mahkemesi iptal kararı iptal verirse ‘dönüşüme dur’ denilecek şeklinde dillendiriliyordu. Şaya derken paralel yapının yayın organlarını kastediyorum. Yaptıkları gazetecilik, habercilik değil. Gazeteciliğin içinden gelmiş birisi olarak bunu söyleyebiliyorum. Fakat onların söylediği gibi olmadı. Özel okullar birliği de yapıcı bir tutum içinde yer aldı. Sektör buna olumlu yaklaştı. Şu anda dershanelerin toplamının yüzde 20’si dönüşmüş durumda. 1 Eylül’den sonra asıl büyük hızlanma başlayacak. Haziran ve temmuz aylarında dönüşüm talepleri artarak devam edecek. 1 Eylül’de dershane adına hiç kimse faaliyet yürütemeyecek.”

‘OKULLAR DEVLET HİMAYESİ ALTINDA OLACAK’

Okulları vakıf çatısı altında sivil yapılanma şeklinde toplamayı düşündüklerini açıklayan Bakan Nabi Avcı, Bakanlar Kurulu toplantısında projeyi anlatacaklarını söyledi. Nabi Avcı projeyi şöyle anlattı: “Yeni düzenleme ile bir vakıf yapısı altında düşünüyoruz. ABD, İngiltere, Fransa vakıf çatısı altında yapıyor. Sivil yapılanmalar olarak kurgulamışlar. Bizim de devletin himayesi altında, farklı bölgelerde ihtiyaçlara cevap verecek sivil bir yapılanma istiyoruz. Vakıf çatısı altında olabilir. Önümüzdeki hafta bakanlar kurulu toplantısında projeyi anlatacağız. Doğrudan milli eğitim bakanlığına bağlı olan büyükelçiliklere bağlı olan okullarımız da var. Öğretmenlerini buradan gönderiyoruz. Toplam 66 okulumuz var. Bu yapılanmayla da onlara da çeki düzen vermiş olacağız. Okullarımız istediğimiz ölçüde o ülkedeki ve bizdeki mevzuatlardan kaynaklanan sorunlar yüzünden gelişemediler.” dedi.

 

 

YORUMLAR 10
  • bilada 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi len bir halt edemediniz şimdi suçu paralele yıkarakmı kurtulacaksınız... yuh size.
    Cevapla
  • krm 9 yıl önce Şikayet Et
    Salih kardeşim takilma kelimelere. Neresinden tutsan elinde kalacak. Savunayim derken yirtma kendini :))
    Cevapla
  • örtmen 9 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitimdeyim 13 yıldır...yani akp ile girdim işe ben böyle yap boz görmedim açıkcası..oyumuda akp ye verdim ya..ona yanarım
    Cevapla
  • özer 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardeşim...yıllarca akp'ye oy verdik ya ...yazık oldu gerçekten.oysa istediğimiz herkes için adaletti.
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmeni doğru dürüst yazamadığına göre sistemi değilde bazı eğitimcileri değiştirmek gerekiyormuş
    Cevapla
  • salih dağıstanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek sene en az 5 milyon insan hafta sonlarında sokakta olacak. Göreceksiniz ne asayiş olayları çıkacak.
    Cevapla
  • ferruh 9 yıl önce Şikayet Et
    tehdite bak seen
    Cevapla
  • şekeroğulları 9 yıl önce Şikayet Et
    dersane durumumu olacak olacaksa kaç lira olacak ben onu bileyim.benim için önemli olan o.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?