Somaliand'dan Isparta'ya Türkçe için gelecekler

1991 yılında bağımsızlığı ilan eden Somaliland'dan gelecek 35 öğrenciye SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde Türkçe öğretilecek.

Somaliand'dan Isparta'ya Türkçe için gelecekler
Somaliand'dan Isparta'ya Türkçe için gelecekler
GİRİŞ 31.01.2015 19:41 GÜNCELLEME 31.01.2015 19:41

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde (YBEM) Somaliland'dan gelecek 35 öğrenci, Türkçe öğrenmelerinin ardından lisans ve yüksek lisans eğitimi görecek. 

SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci, Somaliland'da lise düzeyinde eğitim veren özel bir okul olan Shamsudin'in sahibi Abdülsamet Ahmed ile yaptığı basın toplantısında, YBEM'in Türkiye markası haline geldiğini, bu amaçla ciddi çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. 

YBEM'in yerel ve ulusal çalışmaların yanında uluslararası çalışmalara da imza atmaya başladığını ifade eden Cebeci "YBEM artık 3 kıtada eğitim yatırımı yapan, bu ifadenin altını da dolduran bir kurum. Çalışmaların semeresini artık almaya başladık" dedi. 

Uluslararası çalışmalar kapsamında daha önce Bağdat’ta bir ofis açtıklarını, lisans ve yüksek lisans ile doktora seviyesindeki talepleri almaya başladıklarını anlatan Cebeci, Bulgaristan ve Sudan ile işbirliğinin devam ettiğini dile getirdi. 

YBEM olarak Afrika'da da saha çalışmalarına başladıklarını kaydeden Cebeci, şöyle konuştu:

"Isparta ve Türkiye'mize şu müjdeyi rahatlıkla verebiliriz. SDÜ YBEM olarak bölgede araştırmalara başlamıştık, uygulamalarımız da başladı. Somaliland'dan merkezimize 35 öğrenciyi getirerek, burada Türkçe eğitimlerini tamamlayacaklar. Bu öğrencilerin üniversitemizde seviyelerine göre lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini takip edeceğiz. Bunun ikinci aşamasında Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde Somali YBEM'nin bir merkezini açacağız. Bununla ilgili ön çalışmaları yaptık. Afrika’daki çalışmalarımızı hızlandırdık. Üniversitemizin, uluslararası arenada vizyon ortaya koyan bir üniversite olarak eğitim sektöründe varlığını göstereceğini düşünüyoruz."

Ahmed ise 1880-1890'lı yıllarının başında Osmanlıların ülkelerde çeşitli şehirleri inşa ettiğini, şehirler kurduklarını söyledi.

Türkiye hükümetinin bütün kurumlarıyla Somaliland'da var olmaları gerektiğini dile getiren Ahmed, "SDÜ'yi gezdik ve buradan çok etkilendik. 26 yıldır Avrupa'da yaşıyorum. Başta İngiltere ve Fransa'da olmak üzere birçok üniversiteyi ziyaret ettim ancak SDÜ'den çok etkilendim. Topraklarımızda da buna benzer bir üniversite açılması en büyük arzumuzdur" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...