Okulda siyaset konuşan yandı!

Bazı okullarda öğrenci velileriyle siyasi toplantılar yapıldığını belirleyen MEB, seçim öncesi tedbir almak için harekete geçti.

Okulda siyaset konuşan yandı!
Okulda siyaset konuşan yandı!
GİRİŞ 01.02.2015 07:22 GÜNCELLEME 01.02.2015 07:37
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Genel seçimlere 4 aylık bir süre kaldı. Sadece sokakta, alanlarda değil okullarda da siyasi hareketlilik başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı okullarda eğitim ve öğretim faaliyetinin amaç ve hedefi dışında öğrenci velileriyle siyasi, ideolojik konularda toplantı ve görüşmeler yapıldığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen Bakanlık, maarif müfettişlerine ve yöneticilere talimat vererek bu konudaki her türlü ihbar, şikâyet ve duyumun değerlendirilmesini istedi.

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine bir uyarı yazısı gönderildi. Devlet memurlarının hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda bulunamayacaklarını ve bu mahiyetteki eylemlere katılamayacaklarını kaydeden Ala, mevzuata aykırı eylemlere girişen öğretmenler hakkında gereğinin yapılması talimatını verdi.

Türkiye

YORUMLAR 25
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim okulda öğretmenler bizimle konferanslarda konuşuyor. Cumhurbaşkanına demediklerini bırakmıyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş-Turkey 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyaset ve Yöneticiler "Belli Derecede Siyaset Konuşmalı ve Bilmelidirler". Zira,Bana göre siyaset:Geçmişini/Tarihini, Dost-Düşmanını, Kültür/Gelenek-Göreneklerini bilmektir. Aksi halde; Nerede ve Nasıl? davranacağını bilemez insan. Ayrıca, Geçmiş ve Mevcut duruma bakarak; Gelecek hakkında insanlar düşünmeli, fikir üretmeli ve gerektiği gibi davranabilmeli. Yoksa Toplum/Ferdler olarak,ya yerimizde sayarız;ya da geride kalır ve zamanla, Dünya ve Tarih Sahnesinden Silinir/Yokoloruz.Taktir Sizlerin.
    Cevapla
  • darulerkam 9 yıl önce Şikayet Et
    bu pek denetlenebilir bir şey değil bence.ölçüsü yok çünkü.hiç siyaset konuşulmasın demek saçmalık.ama tutup siyasi toplantılar düzenleyip öğrencilere fikir aşılamada yapılmamalı.dozajını kim neye göre ölçecek?
    Cevapla
  • uygunsa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne sazan bir milletiz arkadaş. Haberde sözü geçen yazı okullarda siyasi içerikli toplantı yapmayın diyor. İsteyen gitsin istediği yerde yapsın. Okulda yapmasın diyor. Siz nerelere gitmişsiniz.
    Cevapla
  • Mardinli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne Meb nede yök 5 para etmez. Okuduğum üniversite de siyaset yapan hocaları şikayet ettim hicbirsey yapmadılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde