Öğretmen atamaları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmenin atamasını yaptı.

Öğretmen atamaları açıklandı
Öğretmen atamaları açıklandı
GİRİŞ 05.02.2015 17:07 GÜNCELLEME 05.02.2015 18:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

MEB tarafından yönetmelik değişikliğiyle Şubat atama döneminde 40 yaş sınırının kaldırıldığı öğretmen atamalarında, 108 branşta 75 bin 962 onaylı başvuru gerçekleşti.

SONUÇLAR MEB.GOV.TR'DE

Onaylı başvurular içinden gerçekleştirilen 15 bin öğretmenin atama sonuçları, "www.meb.gov.tr" üzerinden açıklandı.

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarının, öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, "açıktan ve kurumlar arası yeniden atama" ve "milli sporcuların ataması" şeklinde yapıldı. Başvuruya esas taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda alım yapıldı.

Bakanlık tarafından, 15 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere 29 Ocak'ta alınmaya başlanan başvurular dün saat 18.00'de son bulmuştu.

28 ŞUBAT MAĞDURLARI HAKLARINA KAVUŞTU

Bu yılki atamalarda, 28 Şubat mağduru öğretmen adayları için "40 yaş" sınırı kaldırıldığından gerekli koşulları sağlayan ancak daha önce yaş nedeniyle öğretmenlik başvurusu yapamayan adayların da başvurularının da kabul edileceği duyurulmuştu.

İlk atamalara ilişkin en fazla kadro, bin 430 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 50 ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 40 kadro açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, 15 bin öğretmenin atamasının yapılacağı müjdesini vermişti.

YORUMLAR 34
  • lf? 9 yıl önce Şikayet Et
    Yillda :-) 8 hoca geliyor be kardesi M
    Cevapla
  • nuh 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen atamalarına bu kadar eleştiri getirenler kendi çocukları için her şeyi yapıyor. en iyi öğretmeni seçiyorlar, en iyi okulu seçiyorlar, en az mevcutlu sınıfı seçiyorlar. her yıl nüfusun arttığını hesap etmiyorlar. geçen yıl nüfus 76 milyon küsürken buy yıl 77 milyon küsür olmuş. bu genç nüfus demek.2015 yılında kaç öğretmen alınmış? 15 bin. türkiye bu gün bu kadar geliştisye eğitim sayesinde gelişti. ayrıca öğretmen alımıyla dalga geçenler.sizleri de öğretmenlerin yetiştirdiğini hatırlatırım. öğretmenlere biraz daha saygı lütfen.
    Cevapla
  • JEOLOJİ MÜHENDİSLERİNE KADRO LÜTFEN 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmene eylülde 40000 şubatta 15000 kadro verildi. 3,5 milyon kpss sınavına giren kişiyede kasımda 5095 kadro verildi nisanda kaç kadro verilecek acaba?
    Cevapla
  • yusuf hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    sakın idari bilimler fakültesini tercih etmeyin gençler..
    Cevapla
  • Yazık çok yazık 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumlara bakıyorumda gerçekten çok yazık, insanımız hiç birşey beyenmeyen bir hale gelmiş herşeyden şikayet eder bir hale gelmiş, 90'lardaki 2000 lerdeki zor günleri ne çabuk unuttuk ne çabuk unuttuk ki herşeye isyan eder hale geldik halimize neden hiç şüküretmiyoruz açmıyız ? açsak neden herkesin elinde en kötü 1.500 liralık telefon var, azda allah razı olsun demeyi bilmeliyiz, bunada şükür demeyi bilmeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri