İlk ders 'okul sütüyle' başladı

İstanbul'da 2 milyon 500 bin öğrenci ile 103 bin öğretmen 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretim yılının 2. dönemine başladı.

İlk ders 'okul sütüyle' başladı
İlk ders 'okul sütüyle' başladı
GİRİŞ 09.02.2015 11:35 GÜNCELLEME 09.02.2015 11:58

Fatih'teki Hekimoğlu Alipaşa İlköğretim Okulu'nda ders başı yapan ikinci sınıf öğretmeni Ayşe Güney, yaptığı açıklamada, yeni dönemde hızlı ve tempolu şekilde eğitim öğretime devam edeceklerini belirterek, bu dönem de okul sütü dağıtımının devam edeceğini aktardı.

Haftanın belli günleri özellikle de sportif ve sosyal aktivitelerin olduğu günlerde öğrencilere serbest kıyafet uygulaması yapıldığını kaydeden Güney, "Her geçen nesil daha hareketli, daha aktif ve enerjik geliyor. Şarkılar, oyunlar ve animasyonlarla onlara ayak uydurmanız gerekiyor. O yüzden akıllı tahta, renkli bir ortam ve serbest kıyafet uygulaması var. Her şekilde onlara hitap etmeniz ve onların dikkatini kaçırmamanız gerekiyor" diye konuştu.

Çocukların okul sütünü zevkle içtiğini dile getiren Güney, "Çocuklar sütü içtikten sonra geri dönüşüm kutularına koyuyor. Bu çok önemli. Hem geriye dönüşümün önemini kavramış oluyorlar hem de sağlık ve enerji verimliliğine dikkat çekmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı, 12 Haziran Cuma karne dağıtımıyla sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar