Camia dershaneleri, dönüşüm için sıraya girdi

Dershanelerin dönüşümünü 'eğitime darbe' diye duyuran cemaate yakın dershaneler, dönüşüm fırsatından yararlanmak için sıraya girdi.

Camia dershaneleri, dönüşüm için sıraya girdi
Camia dershaneleri, dönüşüm için sıraya girdi
GİRİŞ 12.02.2015 10:03 GÜNCELLEME 12.02.2015 10:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin dönüşümü ile ilgili kararını CHP aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne götüren Gülen camiası, daha mahkeme kararını açıklamadan özel okula dönüşüm için sıraya girdi.

Paralel Yapı'daki bu telaşın, Anayasa Mahkemesi'nden dershaneler ile ilgili 'ret' kararı çıkacağı yönünde duyumlarıyla ilgili olduğu öğrenildi.

AYM'Yİ BEKLEMEDEN...

Dönüşüm için 1 Eylül 2015'e kadar süre varken dershanelerin yarıya yakını Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yaptı. Dönüşüm için 7 ayrı dönemde başvuru alacağını açıklayan MEB'e ilk 3 dönemde yaklaşık bin 300 dershane müracaat etti. Başvuran dershanelerin 200'den fazlası Gülen camiasına yakın... Kamuoyunda "cemaatin dershanesi" olarak bilinen Maltepe, Fem ve Ana Fen Dershaneleri de dönüşüm için başvuranlar arasında.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili düzenlemesine karşı çıkan ve CHP aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvuran camiaya yakın dershanelerin henüz karar çıkmadan dönüşüme başvurmaları dikkat çekti.

Yapı, özel okullara da öğrencilere özel eğitim teşviklerinden yararlanmak için başvuru yapmıştı. Öte yandan 12 Mart'ta Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan yasa ile dershanelerin özel okula dönüşüm süreci başladı. Yasada, 1 Eylül 2015'e kadar dershanelerin eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmesi, 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonuna kadar da özel okula dönüşmeleri için süre verildi. MEB'in incelemeleri sonucunda, 979 dershanenin özel okula dönüşüm şartlarına uygun olduğu tespit edildi. 54 dershane ise 2014-2015 eğitim öğretim döneminde özel okul olarak hizmet vermeye başladı.

KAYNAK: SAFURE CANTURK - SABAH
YORUMLAR 4
  • mehmet aydınoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskıden parelelcılerle ugrasıyorduk sımdı ıse cemate yakın yanı merıdıyencılerde ortaya cıkıyor.
    Cevapla
  • mercan 9 yıl önce Şikayet Et
    100 liraya özel ders vermek varken kimse 18 liraya ders vermek istemez. Matematik, fizik gibi. İyi öğretmenlerin ders vermesi için ücret daha fazla olmalıdır. Adalet için branşlara göre ücret de farklı olmalıdır.
    Cevapla
  • birogretmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Dersaneler kapanıyor da sayın Başbakan ve Milli Eğitim bakanın söz verdiği destekleyici kurs ücretleri hâlâ arttırılmadı...
    Cevapla
  • recep demirli 9 yıl önce Şikayet Et
    dersaneleri dönüştürmek isteyen meb değil mi? camia kapıya kilit vuracak değildi, tabiki dönüştürecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir