Alevi dedesi yetiştirecek okul açılıyor

Cemevine Alevi dedesi yetiştirmek için okul açılıyor. İmam hatibin örnek alınacağı Hacı Bektaş Veli Lisesi'nde Alevi öğretileri okutulacak.

Alevi dedesi yetiştirecek okul açılıyor
Alevi dedesi yetiştirecek okul açılıyor
GİRİŞ 11.03.2015 09:44 GÜNCELLEME 11.03.2015 12:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hükümet, Alevi açılımı kapsamında önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Alevi ve Bektaşi dedeleri yetiştirmek üzere imam hatip okullarına benzer bir lise açılıyor. Okulda cemevleri için Alevi dedeler ve babalar yetiştirilecek.

İstanbul Halkalı'da Hacı Bektaş Veli adıyla açılacak lisenin temel atma töreni cumartesi günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşecek. Lise 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacak. 

17 SAAT ALEVİLİK DERSİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Dost Eli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle açılan okul, özel statülü lise özelliğini taşıyacak.

Temel dersler MEB'in belirlediği müfredata uygun olacak. Ancak haftalık ders saatlerinin ağırlığını Alevi-Bektaşi inancının temelleri, ibadetlerinin esasları ve uygulanması gibi konular oluşturacak. Haftada 17 saat olması planlanan dersler arasında Alevi inancının kökeni, Hacı Bektaş Veli'nin önemi ve etkileri, "Dört kapı kırk makam" olarak bilinen Alevi etiğinin temelleri, deyiş, saz ve semah alanlarında Alevi kültür değerleri, Alevi törenlerinin şekli ve formları, Hz. Ali ve On İki İmamlar üzerine anlatılar yer alacak. 

600 ÖĞRENCİ ALINACAK

Bakanlık tarafından tahsis edilen 16 dönümlük arazide kurulacak lisede yatılı okuma imkânı da sağlanacak. Balkanlar'dan, Orta Asya'dan, Ortadoğu'dan ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 300 öğrencinin yatılı olarak eğitim göreceği okul, toplamda 600 öğrenciyi kabul edecek. 

KAYNAK: CEYDA KARAASLAN - SABAH
YORUMLAR 10
  • mir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey hak yolunda olan ehli sünnet ve cemaat! ve ey ehli beyt sevgisini yol edinen aleviler! çabuk bu manasız, haksız, zararlı ve bir hakikate dayanmıyan anlaşmazlığı bitiriniz. yoksa kuvvetli bir şekilde hüküm süren dinsizlik cereyanı birinizi diğerini ezmek icin alet edecek.
    Cevapla
  • güçlü tüekiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru karar geçmişteki devlet düşmanlığını çocuklarına aşılıyorlar gibi ,yahu hiç sağcı çıkmazmı,milliyetçi olunmazmı.bu vatan herkeze yeter.
    Cevapla
  • hakkı hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılmayı bilsinler de
    Cevapla
  • ismimiz yok 9 yıl önce Şikayet Et
    bu olay eger gerceklesirse daha çok ayrımcılıga neden olacaktır.buda iki tarafın bircok üyesi icin daha cok tartısma ve rant demektir.zararı yine dısarıda kalanlarmı odeyecek
    Cevapla
  • ismimiz yok 9 yıl önce Şikayet Et
    burada ayrımcılık yapılacak derken ayrımcılıgın alevilere karşı yapılacağını söylemiyorum arkadaşlar kimse yanlış anlamasın aleviler son derece ırkçı ve mezhepçi olan bir grup olarak kendilerine yapılan sözde ayrımcılıktan medetlendikleri için kendi kendilerine yaptıkları ayrımcılıktan bahsediyorum .aleviler ırkçı ve mezhepçi bir topluluktur ve aleviliği bir inanıştan çok siyasi bir araç olarak görürler tıpkı eleştirdikleri ve üzerlerinden rant sağladıkları dinciler gibi.
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok olumlu.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Vay bea ! Açıla açıla okyanusun derinliklerine doğru gidiyorlar.İnşallah boğulmazlar. Sahi şafilik ve malikilikle ilgili neden ders yok ? Haa eğer alevilik mezhep değil o yüzden derseniz Alevilik nedir ? Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı