ÖSYM: Soru sızdıran şahıs yakalandı

YGS ile ilgili soru sızdırdığı iddia edilen İ.Y olduğu tespit edildi. Hakkında işlem başlatıldı. Sınavı da iptal edildi.

ÖSYM: Soru sızdıran şahıs yakalandı
ÖSYM: Soru sızdıran şahıs yakalandı
GİRİŞ 19.03.2015 09:21 GÜNCELLEME 19.03.2015 15:37
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavından (2015-YGS) sonra, soru kitapçığının bir sayfasını, sosyal medyada paylaşan kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve adayın sınavının iptal edilerek, hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, 15 Mart'ta gerçekleştirilen YGS'den bir gün sonra bir soru kitapçığındaki sayfalardan birisinin görüntüsününün sosyal medya üzerinden paylaşıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "Bir soru kitapçığı içerisindeki sayfalardan birisinin görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaşarak asılsız bir iddia olan 'ÖSYM'den soru sızdı' yakıştırmasına yol açan adayın İstanbul'da sınava giren İ.Y. olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Paylaşılan soru kitapçığı sayfası üzerindeki soruların ve cevap şıklarının dizilişinden hareketle söz konusu sayfanın 83930984 numaralı soru kitapçığına ait olduğunun belirlendiği ifade edilen açıklamada, sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait kitapçığın bulunduğu ve kitabın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alındığının tespit edildiği aktarıldı.

Adayın ilgili yaprağı kopartarak sınav salonu dışına çıkartıp sınav sonrasında sosyal medya üzerinden sayfanın görüntüsünü paylaştığının belirlendiği ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"6114 sayılı yasa kapsamında bu adayın sınavı iptal edilecek, 2 yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli işlem başlatılacaktır. Bu vesileyle sınavın tamamlanmasından sonra ortaya çıkan bu durumdan, olayın sınav sonrası bir adayın sorumsuzluğuna ilişkin olduğu yönündeki tüm duyuru ve uyarılarımıza rağmen 'kriz' çıkarmaya, toplumda infial uyandırmaya çalışan, sınava giren gençlerimizi endişeye sevk etmekten çekinmeyen Hürriyet Gazetesinin iki muhabiri ile yandaşlarının kamuoyundan nasıl özür dileyeceklerini takip etmekteyiz.

ÖSYM, tüm sistemleri ve hizmetleri ile ilgili olarak toplumda oluşan sorulara karşı cevaplarını, yeni sistemleri ve projeleri ile ilgili bilgi ve belgeleri sadece kendi internet sitesi üzerinden paylaşmaya devam edecektir."

YORUMLAR 50
  • zigana 9 yıl önce Şikayet Et
    bazılarının marifeti boyundan büyük halt yemekmiş.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    bu şahsı MİT incik cincik araştırmalı kiminle bağlantılı bulmalı hesap sorulmalı..milletin kafasını niye karıştırmak istemiş,niye fitne çıkarmaya çalışmış..eminim ki pensilvanyalının ördeklerindendir..
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    başlıyacak değil,hemen başlayın.burunlarını surtun artık. bayagı surtun ama. bu paralele ibret olsun.viyaklamalarına da bakmayın. onlar her zaman öyle..onun için yufka yureklı olmayın.paralelciler, fırsatını bulduğunda sizi pişman edecek. uyanık olun.hadi bakalım.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    yine salladığın vatandaşlar dereceleri kapmış ilk binin çoğunluğunu kapatmış.adamlar çalışıyor arkadaş. şimdi ne yapılacak en iyisi sürelim bunları nasıl fikir.
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    sen vip torpillere bak birader...senin gibiler öbür tarafta çok viyaklayacak..kul hakkının, iftiralarınızın bedelini ödeyeceksiniz...
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı düzenleme sayesinde soru sızdıranı yakalayan, sınav sonuçlarını üç gün sonra açıklayan ÖSYM’ye birileri başarısız demiş, yuh artık…
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    2 milyon kişinin sınavını 4 günde okuyan ÖSYM, engellilerin girdiği 60 bin kişinin sınavını neden 1,5 ayda okumuştu. asıl şüphe duyulması gereken bu bence...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı