Türk öğrencilerden büyük başarı

İÜ İngilizce Öğretmenliği öğretim görevlileri ve öğrencilerinin animasyonlu dil eğitim projesi iki büyük başarıya imza attı.

Türk öğrencilerden büyük başarı
Türk öğrencilerden büyük başarı
GİRİŞ 19.03.2015 14:50 GÜNCELLEME 19.03.2015 16:35

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri ve öğretim görevlilerinin yürüttüğü 'Machinima Yolu ile Öğretmen Eğitimi' projesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen 2.Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde birincilik ödülü aldı.

Machinima programını kullanıp, dil eğitimini anime edip etkileyici ve daha eğlenceli hale getiren proje, 'Öğrenci Akademisi' kategorisinde birinci seçilen proje oldu. Ödül, projeyi yürütmekte olan öğretim görevlileri ve İngilizce Öğretmenliği 3.sınıf öğrencilerine takdim edildi.

BİR BÜYÜK BAŞARI DA İNGİLTERE'DEN

Dil eğitiminde adeta devrim niteliği taşıyan proje İngiltere'nin köklü üniversitelerinden Nottingham Üniversitesi'nden de ödül alarak büyük bir başarıya imza attı. Nottingham Üniversitesi'nin ödülünü Yağmur Damla Aslan, Tugay Elmas ve Nelida Nita teslim aldı.

Projenin mimarı Yrd.Doç.Dr.Tuncer Can, bu başarının İngilizce Öğretmenliği 3.sınıfındaki herkesin başarısı olduğunu kaydetti. Birincilik ödülünü ETZ'den İngilizce Öğretmenliği bölümünü temsilen Tubanur Dalkıran, Nurten Alver, Rabia Güngör, Serap Yıldız ve Selen Göncü, Buket Işık ve Bahar Kızılkaya aldı.

Projenin içinde yer alan İngilizce Öğretmenliği 3.Sınıf öğrencisi Ahmet Demirata projenin aslında drama dersi için hazırlandığını ve buraya kadar varacaklarını beklemediklerini söyledi. ''Amacımız, günümüz teknolojilerinden, bilgisayar oyunları ve sanal ortamları dil öğretimine araç olarak entegre etmek'' diyen Demirata 'ben İngilizceyi oyunlardan öğrendim' sözünün kendilerine ilham olduğunu belirtti ve şunları ekledi;

''Bilgisayardaki, sanal ortamdaki oyunları belli bir plan ve dile katkısı olacak şekilde düzenlemeleriyle kısa film şekline getirip materyal olarak sınıfta kullanmayı öngördük.Bu başarıyı sınıfça, ve hocalarımızın yardımıyla samimi bir şekilde bunu geliştirmemize veriyorum. Tekrardan bu çalışmada maddi manevi desteğ bulunan bütün arkadaş ve hocalarıma cani gönülden takdirlerimi sunar ve devamının daha gür ve güçlü, başarılı şekilde gelmesini temenni ederim.''

DRAMA DERSİ İÇİN YAPILMIŞTI AMA...

Söz konusu proje 2015 yılında İÜ Hayef İngilizce Öğretmenliği 3. Sınıf, Drama dersi için Asistan Prof. Tuncer Can tarafından geliştirildi. Bu çalışmalar sırasında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nden Asistan İrfan Şimşek teknik katkılarda bulundu.

İşte Machinima Yolu ile yapılan çalışmalardan biri:

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'