47 bin öğretmen için kritik hafta

Öğretmen atamaları için geri sayım başladı. Bu hafta TBMM'de görüşülecek olan 47 bin öğretmen ataması hakkında detaylar belli oldu.

47 bin öğretmen için kritik hafta
47 bin öğretmen için kritik hafta
GİRİŞ 22.03.2015 13:12 GÜNCELLEME 22.03.2015 13:12

Milli Eğitim Bakanlığına 47 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesini içeren Torba Kanun Teklifi, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde  Gensoru önergeleri ile "Torba Kanun Teklifi" bulunuyor.

HDP'nin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında verdiği Gensoru Önergesi ile MHP'nin Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında verdiği Gensoru Önergesi görüşülecek.

MHP'li milletvekillerinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verilen Gensoru da ele alınacak. Gensoruların ardından, "Torba Kanun Teklifi", "temel kanun" olarak iki bölüm halinde görüşülecek.

Teklifle Milli Eğitim Bakanlığı'na 47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor. Öğretmen unvanlı kadrolardan 35 binine, hizmet sınıfları kadrolarından 2 bin 320'sine bu yıl sonuna kadar atama yapılacak. Birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılacak.  

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi