Öncü kadınlar 'Bin yılın mirası' konserinde

TÜRGEV'e bağlı Özel Palet Montessori okulunun düzenlediği bin yılın mirası konserinde büyük bir buluşma gerçekleşti.

Öncü kadınlar 'Bin yılın mirası' konserinde
Öncü kadınlar 'Bin yılın mirası' konserinde
GİRİŞ 23.03.2015 15:30 GÜNCELLEME 23.03.2015 15:30

Eğitim alanında bayraktarlık yapan isimlerin ağırlandığı etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, Montessori eğitim sistemini anlattı. Erdoğan, “Farklı bir pedogojik yaklaşım uyguluyoruz. Kendi değerlerimizden, kendi dinimizden ödün vermiyoruz” dedi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bağlı Özel Palet Montessori’nin Ümraniye’deki okulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi anısına “Bin Yılın Mirası” konseri verildi. Müzik öğretmeni Yüce Gümüş tarafından düzenlenen ve Doç Dr. Murat Salim Tokaç sanat yönetmenliğinde düzenlenen konsere TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reyhan Uzuner katıldı.

Etkinliğe katılanlar arasında TÜRGEV'in Ankara'daki yurduna adı verilen Ayşe Hümeyra Ökten, Eczacı Fevziye Nuroğlu, Avukat Aynur Mısıroğlu, Dr. Gülsen Ataseven, Edebiyatçı Ayla Ağabegüm, İlahiyatçı Mukaddes Çıtlak gibi önemli isimler de vardı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Bilal Erdoğan, “Bugün aramızda çok saygıdeğer misafirlerimiz var. Fikir üreten insanlar var. Türkiye’de değerlerimizin geçmişimizin anlatılmasının yaşanmasının çok zor olduğu yıllarda bayraktarlık yapmış, hizmet etmiş, eser vermiş, insan yetiştirmiş, eğitim alanında faaliyet göstermiş çok değerli insanlar aramızda. Hepsine hoşgeldiniz diyor ellerinden öpüyorum. Palet okullarında farklı bir metodolojik yaklaşım farklı bir pedogojik yaklaşım uyguluyoruz ve buna Montessori adını veriyoruz. Bu farklı yaklaşımı uygularken kendi değerlerimizden, kendi dinimizden, kendi tarzımızdan ödün vermiyoruz. Bilakis bunun çocuklarımıza aktarılmasında da daha etkili daha doğru bir yolu bulmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

PİYANO YERİNE MODERN KANUN

Bu sistemin kafalarda soru işaretleri oluşturan yeni şeyleri denemeye teşvik eden bir deney ortamı olmasını ümit ettiklerini belirten Erdoğan, “Montessori’de yaptığımız farklı eğitimsel deneyler, metodlarla yaklaşımlar nasıl çığır açacaksa, müzik alanındaki çalışmalarımızın da çığır açacağını düşünüyorum. Çünkü klasik okullardaki metodların tersine burada müzik eğitimini biz kendi enstrümanlarımız kendi müziğimiz kendi bestekarlarımız üzerinden yapmaya gayret ediyoruz. Kendi musikimizin enstrümanlarının çocuklar için özel boyutlarda yaptırdık. Bunlar ilk defa yapılmış şeyler. Bize has ud ve kanun yaptırdık. Piyano olmazsa müzik öğrenilmez anlayışını da yıktığımıza inanıyorum” diye konuştu.

DEĞERLERİ ÖZÜMSEMELERİ İÇİN

Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları Genel Müdürü Reyhan Uzuner de, “Palet Eğitim Kurumları Türgev’in bir kuruluşu. Dört yıllık bir okuluz. Fakat tecrübeli bir kadromuz var. Türkiye için çok yeni olan Montessori kavramını yerleştirmeye çalışıyoruz. Çocukların hem insani, hem ahlaki hem de milli değerleri özümsemesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?