Harçlıklarıyla yetim arkadaşlarına yardım ettiler

Sosyal sorumluluk projeleriyle milli ve manevi değerlerinin gelişimini destekleyen Biltek Okulları, örnek bir projeye imza attı.

Harçlıklarıyla yetim arkadaşlarına yardım ettiler
Harçlıklarıyla yetim arkadaşlarına yardım ettiler
GİRİŞ 25.03.2015 19:35 GÜNCELLEME 25.03.2015 19:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

“Kardeşliğin Sana İhtiyacı Var” projesine katılan Biltekli öğrenciler, yıl boyunca düzenledikleri kermeslerde biriktirdikleri tutara harçlıklarını da katarak 63 bin TL topladı. Öğrenciler toplanan tutarla, aralarında Soma ve Ermenek’teki maden facialarında babalarını kaybeden çocukların da bulunduğu toplam 500 yetime ihtiyacı olan kıyafetleri aldı.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerine paylaşımın ve yardım etmenin önemini benimseten Biltek Okulları, “Kardeşliğin Sana İhtiyacı Var” projesini başından sonuna kadar öğrencilerinin gerçekleştirmesini sağladı. Gönüllü olan öğrenciler, yardım projesi kapsamında yıl boyunca kermesler düzenleyip birbirlerine kitap, yiyecek ve içecek sattı. Biltek Okulları’nın, Üsküdar, Pendik ve Çankaya kampüslerindeki öğrencilerin katkı sağladığı proje kapsamında 63 bin TL yardım toplandı. Proje devam ederken Biltek Okulları, Soma ve Ermenek’teki maden facialarında babalarını kaybeden çocuklar başta olmak üzere çeşitli yardım kuruluşlarından ihtiyaç sahibi yetimlerin bilgilerini aldı. Toplam 500 yetimin kıyafet ihtiyacını belirleyen Biltek Okulları, her bir çocuğun ihtiyaç listesini öğrencilerine dağıttı. Yardım projesi kapsamında en çok para toplayan Biltekli öğrenciler her bir yetim kardeşleri için ayrı ayrı alışveriş yaptı. “Kardeşliğin Sana İhtiyacı Var” projesi kapsamında toplanan 63 bin TL ile gerçekleşen alışverişlerin ardından hazırlanan hediye paketleri 500 yetim çocuğa gönderildi. Ayrıca Anadolu’dan seçilen eğitim imkânları yetersiz beş okula da kırtasiye kıyafet, oyuncak ve kitap yardımı yapıldı. Toplanan yardımların teslimi için 24 Mart 2015 Salı günü Biltek Okulları’nın Üsküdar’daki kampüsünde tören düzenlendi. Yardımlara aracı olan Beşir Derneği’nin Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı üstünde toplam yardım tutarının yer aldığı yardım çekini Biltek Okulları Genel Müdürü Sıtkı Gündüz ve Biltekli öğrencilerin elinden aldı.

“Yardım ve paylaşmak geleneğimizde var”

“Kardeşliğin Sana İhtiyacı Var” projesinin, öğrencileri tarafından sahiplenilerek başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Biltek Okulları Genel Müdürü Sıtkı Gündüz, “Yardım ve paylaşım bizim geleneğimizde var. Bu geleneği öğrencilerimize aşılamak için sosyal sorumluluk projeleri düzenliyoruz” dedi. Biltekli öğrencilerin yetim kardeşlerine kucak açtığını belirten Gündüz, “Onları kardeşleri olarak gördüler. Paylaşmanın manevi huzurunu hissettiler. Biz sadece eğitim vermiyor, çocuklarımızın manevi olarak da gelişmelerine önem veriyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz” diye konuştu.

 

YORUMLAR 2
  • Neslihan Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Boylesi guzel bir duyarlilik gosterdigi icin Biltek okullarina ve emegi gecen herkese tesekkurler...
    Cevapla
  • Erkan Hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklara aferin. Keşke büyükler de çocuklar kadar duyarlı olabilse. Bütün dünya çocuklaşsa aslında. O zaman ne savaş kalır, ne öldürme.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı