TEOG E-okul ikinci dönem sınav tarihleri ne zaman?

TEOG açıklandı. 8. sınıf öğrencileri tarafından merakla beklenen sınav takvimi açıklandı. TEOG ikinci dönem sınav tarihleri ne zaman?

TEOG E-okul ikinci dönem sınav tarihleri ne zaman?
TEOG E-okul ikinci dönem sınav tarihleri ne zaman?
GİRİŞ 14.04.2015 09:33 GÜNCELLEME 14.04.2015 09:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 8.sınıf TEOG sınav tarihlerini açıkladı. Açıklanan sınav tarihlerine göre sınavlar 29-30 Nisan 2015'te gerçekleştirilecek. Mazeret sınavları ise 16-17 Nisan 2015'te gerçekleştirilecek. İşte MEB'in ilan ettiği 8.sınıf TEOG sınav tarihleri haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanansınav takvimi ile öğrenciler sınav tarihlerini ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihleri öğrenme fırsatı buldular. TEOG sınav takvimine göre ikinci dönemde sınavlar 29-30 Nisan 2015'te yapılacak. Ardından 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

E OKUL HABERLERİ 

Temel Eğitimden  Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre 8.sınıfta puanlama sistemi nasıl olacak? Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemi nasıl yapılacak?

 
Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan, 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30´u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70´inden oluşacaktır. 6 ve 7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından verilecektir. 8.sınıfta, 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.´si, 2 yazılısı olanların 1.´si merkezi yazılı olarak yapılacaktır. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılacaktır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir. 6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 üzerinden hesaplanacaktır.
 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre Merkezi ortak sınavlara 6 ve 7.sınıflar girecek mi?
 

Merkezi ortak sınavlar, 2013-2014 eğitim öğretim yılında sadece 8.sınıfta uygulanacaktır. Uygulanacak olan merkezi ortak sınavların, ilerleyen yıllarda da bu şekilde devam edeceği öngörülüyor olmakla birlikte -özellikle FATİH projesi tüm bileşenleriyle hayata geçtiğinde- gerekli güncellemeler yapılabilecektir.
 
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre merkezi ortak sınavlar hangi derslerden yapılacak?
 
Merkezi ortak sınavlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp  Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.
 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemine göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan öğrenciler de bu dersin sınavına girecekler mi?
 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği temel dersler arasında bulunmakla beraber, Anayasada da zorunlu ders olarak yer almaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı çok olmamakla birlikte (2012-2013 eğitim öğretim döneminde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı 376´dır.) bu dersi almayan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden merkezi değerlendirmede muaf olacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanı üzerinde 5 temel dersin etkisi olacaktır. Ayrıca bu durum diğer öğrencilerimiz açısından bir sorun teşkil etmeyecektir.

e-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemindeki Bölümler

E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sol tarafta öğrenci bilgileri sekmesi yer almaktadır. Bu sekmeden öğrenciyle alakalı aradığınız bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenci bilgileri kısmında ilk olarak ‘’Duyurular’’ sekmesi yer almaktadır. Duyurular sekmesinden okulla alakalı veya öğrencileri ilgilendiren bazı duyurulara ulaşabilmektesiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde ikinci sekmede ise ‘’Not Bilgisi’’ bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin neredeyse kuruluş amacını taşıyan bu sekmede ise öğrencinin her bir dönemine ait sınav notları yer almaktadır. Sınav notları haricinde öğretmenlerin verdiği sözlü notları, proje veya ödev notları da bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde diğer bir sekmede ise ‘’Haftalık Ders Programı’’ bilgisi sunulmaktadır. Bu sekmede öğrencinin okulda gireceği derslerin saati ve sıraları verilmektedir. Ayrıca bu derslere giren öğretmenlerin de isimleri bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde bir sonraki sekmede ise ‘’Sınav Tarihleri’’ yer almaktadır. Bu sekmede ise öğrencinin gireceği sınavların tarihleri yer almaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi önceki dağınık olan bu tarihler, notlar ve program E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile düzene girmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde diğer bir sekme ise ‘’Aldığı Belgeler’’ sekmesidir. Bu sekmede öğrencinin dönem sonlarında aldığı belgeler girilmiştir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin bir kolaylığı da ‘’Yıl Sonu Notları’’ sekmesinde karşımıza çıkmaktadır. Bu sekmede öğrencinin yıl sonundaki not ortalamaları bulunmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin bir diğer sekmesinde ise öğrencinin ‘’Ortalama Yükseltme Puanları’’ vardır. Bu sekmede öğrencinin kaldığı derslere ait girdiği sınavda aldığı notları veya yükseltmek istediği dersin sınavında aldığı notu görebilmekteyiz. Ayrıca bu bilgilerin dışında öğrencinin bu derslerden geçtiğini veya kaldığını da öğrenebilmekteyiz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde alt tarafta bulunan ‘’e-KARNE’’ sekmesinden öğrencinizin tam anlamıyla karnesine ulaşabilmektesiniz. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin sunduğu bir diğer kolaylık ise ‘’Seçmeli Ders Seçim İşlemleri’’ sekmesinde karşımıza çıkmaktadır. Bu sekmede öğrenciler, seçmek istediği dersi kolaylıkla internet üzerinden online olarak seçebilmektedirler. Seçmeli derslerin internet üzerinden seçilebilmesi öğrenciler açısından büyük bir avantajdır.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

Bu sistemden sadece öğretmen ve öğrenciler faydalanabilmektedir. Veli ve öğrencilerin girmesi mümkün değildir. Bu uygulama ile yöneticiler; öğrenci nakil işlemleri, yeni kayıt işlemleri, kayıt yenileme işlemleri ve kayıt silme işlemlerini çok kolaylıkla yapabilmektedir.

E-Okul Tasarımı Yenilendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?

 -Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.

YORUMLAR 2
  • ddd 9 yıl önce Şikayet Et
    tarih yanluşşş
    Cevapla
  • ÖZDOĞAN 9 yıl önce Şikayet Et
    mazeret sınava önce mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi