Binlerce öğrenciye sınıf tekrarı oyunu!

Paralel yapı, dönüşen dershanelere öğrenci çekmek için YGS barajını geçemeyenlere "Devamsızlık yapıp sınıfta kalın" dedi.

Binlerce öğrenciye sınıf tekrarı oyunu!
Binlerce öğrenciye sınıf tekrarı oyunu!
GİRİŞ 08.04.2015 06:29 GÜNCELLEME 08.04.2015 06:30
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı, dershaneden dönüştürdüğü okullarına öğrenci çekmek için YGS barajını aşamayan öğrencileri hedef aldı.

Paralel yapıya yakın yaklaşık 200 dershane dönüşüm kararını önce "Eğitime darbe" diye yorumladı ancak şubat ayından itibaren dönüşüm için sıraya girdi. Öte yandan temel lise ya da özel okula dönüşen bu yapılar dershanecilik reflekslerinden kurtulamadı.

1 Eylül 2015'ten itibaren dershanelerin tamamen kapanacak olmasını fırsat bilen bu kurumlar öğrenci çekmek için akıl almaz bir yönteme başvurdu. 2015 YGS sınavında barajı geçemeyen lise son sınıf öğrencilerine "Önümüzdeki yıl dershaneler olmayacağı için üniversite sınavına hazırlanamayacaksınız. Bu nedenle devamsızlık yaparak sınıfta kalın. Seneye yine lise son öğrencisi olarak dönüşen dershanelerde sınavlara hazırlanabilirsiniz" diyerek telkinde bulundu.

Türkiye genelinde YGS barajını geçemeyen binlerce lise son sınıf öğrencisinin devamsızlık yaparak kasten sınıfta kaldığı öğrenildi.

"ÇOK YANLIŞ BİR YÖNTEM"

Öte yandan uzmanlar, sınavı kazanamayanların devamsızlık yoluyla sınıfta kalmalarının doğru bir yöntem olmadığını belirterek birçok konuda eksik kalacakları için önümüzdeki yıl daha çok zorlanabilecekleri konusunda öğrencileri uyardı. Dershanelerin kapanmasıyla mezunlar için sınava hazırlanabilecek bir platformun kalmayacağı algısının özellikle yaratıldığını savunan uzmanlar "Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı halk eğitim merkezlerinde kapsamlı hazırlık kursları veriyor. Çocuklarınıza boşu boşuna bir yıl kaybettirmeyin, maddi külfete de girmeyin" diyerek velilere seslendi.

ÜCRETSİZ KURS

YGS ya da LYS sınavını kazanamayan lise mezunlarının ihtiyaçlarını Milli Eğitim Bakanlığı karşılayacak. Bakanlık halk eğitim merkezlerinde mezunlara yönelik ücretsiz kurslar verecek. 600 bin mezunun kapsamlı bir hazırlık yapması için halk eğitim merkezlerinin sayısı da artırıldı. Türkiye genelinde 980 halk eğitim merkezi açıldı. Bu merkezlerde hafta sonları tamamen mezunlara yönelik sınava hazırlık kursları verilecek, deneme sınavları yapılacak. Hem dershanelerin kapatılmasıyla oluşan açığı gidermek hem de öğrencilerin eksik olduğu konuları tamamlamak için açılan kurslar sayesinde veliler de maddi külfetten kurtarılmış olacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 29
  • vatandaşahmetefendi 8 yıl önce Şikayet Et
    bir çok öğretmenimizin de hali içler acısı. türkçe bir metni doğru dürüst okuyamayan, basit bir işleme dahi kafası basmayan öğretmenler biliyorum. hepsi de devlet okullarında onlarca öğrenciye ders veriyorlar. bu öğretmenlerle üniversite sınavlarına nasıl hazırlanacak bu çocuklar?
    Cevapla
  • Ziyaretçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk Eğitim Merkezleri kurs açıyormuş. Pöh.
    Cevapla
  • hamdi 8 yıl önce Şikayet Et
    madem devlet kurs verme yoluna gitmek zorunda kalıyor; demek ki dersaneler hala bir ihtiyaç. devletin vereceği kursun da ne kadar başarılı! olacağı zaten mevcut okullardaki başarıdan belli. son ygs de devlet okulları zaten tüm rezilliği ile döküldü. eğer böyle bir teklif varsa bence gayet mantıklı ve ne yazık ki başka da çıkar yol görünmüyor. bu durumun müsebbibi hizmet veya hizmet okulları değil, ferasetsiz hükümetin aklı kıt eğitim bakanlığıdır.
    Cevapla
  • onur 8 yıl önce Şikayet Et
    bu teklifi hiçbir öğretmen etmez.öğrencide etmez.düzmece bi haber
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    seni nasıl ikna edebiliriz kulağımla duydum
    Cevapla
  • eren er 8 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sistemi gençliği bitirme sistemidir ne okuma vardır nede ilim nede irfan adam ben okumuyorum diyor feryat ediyor okula varıyor huzursuzluk çıkarıyor eve varıyor ukela oluyor buda işine geliyor lise mezunu bir arkadaş ekmek almayı bilmiyor. adam evlenme yaşına gelmiş nerdeyse biberonla süt verilecek sevyede kalmış bir köle anne bir kölede baba olmuş. kendi 1 saat boyunca saç düzeltiyor ama bir saat hayırlı bir iş yapmıyor.sonrada memleket bitiyor okuyan zaten mum ışıgında okuyor okumuyan aylaklık yapıyor milli egitimde % 95 okumuş görünümlü okumamış yetiştiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar