5’inci sınıflara büyük sürpriz

Milli Eğitim, bir türlü istenilen seviyeye getirilemeyen yabancı dil dersi sorununu çözmek için önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

5’inci sınıflara büyük sürpriz
5’inci sınıflara büyük sürpriz
GİRİŞ 13.04.2015 07:39 GÜNCELLEME 13.04.2015 08:17
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Eğitim çevrelerinde “devrim” gibi bir karar olarak konuşulan bu çalışmayla 5’inci sınıflar, yabancı dil hazırlık sınıfı olacak. Haftalık 35 ders saatinin 22-23 saati yabancı dile, 6 saati Türkçeye ayrılacak. Beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, bilişim-teknoloji, yazılım gibi dersleri öğrenciler almaya devam edecek. Yapılan çalışmaya göre esnek bir program hazırlandı. İlk etapta isteyen kolejler bunu uygulayabilecek, daha sonra projenin tüm devlet okullarına yaygınlaştırılması bekleniyor.

Bakanlık bürokratlarının 1.5 yıldır üzerinde çalıştığı ve hatta zaman zaman yurtdışında incelemede bulunduğu bu proje için akademisyenlerle görüşüldü, pedagoglardan görüş alındı. Ve yabancı dili öğretmek için en uygun yaş grubunun 11, yani 5’inci sınıf olduğuna karar verildi. 

Sistem, aslında geçmiş yıllarda bazı kolejlerde ve Anadolu liselerinde hayata geçirilen hazırlık sınıfı benzeri bir uygulama. Ortaokul 5’inci sınıflarda başlanacak sisteme göre öğrenciler en verimli çağında bir yabancı dili yoğun şekilde öğrenmiş olacak. Bakanlık, başta İngilizce olmak üzere diğer dillerde de eğitim yapılabileceğini belirtiyor. Yapılan çalışmaya göre, imam hatip ortaokulları da ilk sınıflarında dilerse Arapça hazırlık sınıfı yapacak. (Hürriyet)

YORUMLAR 50
  • taygar 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında eğitim sistemini hiç ellemeseler sırf sistem devamlılıktan başarılı olacak ama öğretmenlerde neye ayak uyduracaklarını şaşırdı her sene hatta bir senede 3 defa sistem kitap vb. değişir mi...
    Cevapla
  • Ünal ÖZBEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Oktay SİNANOĞLU hocamızın hastane yoğun bakımda olduğu bir zamanda MEB 'ten böyle bir karar.Tevafuk mu ? Allah daha iyisi ni bilir .
    Cevapla
  • tarhan 9 yıl önce Şikayet Et
    kim öğretcek ingilizceyi
    Cevapla
  • esra 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi biz o çocuklara türkçe matematik öğrettik mükemmel bir şekilde ingilizceyi mükemmel bir şekilde öğrenmeleri kaldı. Ya yazık gerçekten yaaa tamam ben yabancı dil önemli değil demiyorum öğretilmeli ama biz bu çocuklara temel eğitimi verebildik mi lütfen bi de bunu düşünün yaa bunu ben düşünüyorum siz mi düşünemiyorsunuz. Sadece yabancı dille uzaya gidilmiyo ilk önce temel dersleri verelim de biz onlara sonra mükemmel bir şeklde yabancı dil öğretelim ülkede ancak böyle kaliteli nesiller yetiştirilebilir
    Cevapla
  • nihat 9 yıl önce Şikayet Et
    adamların işi gücü üç kağıt be kardeşim yıllardır yapılan devrimler süprizler ardı akası kesilmiyor milli eğitimde süpriz ekonomide süpriz diye diye algı operasyonu yaparken herşeyi sulandırdılar ne değer kaldı ne yargı ifsad üzerine ifsad kaos üzerine kaos
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı