YDS sınav sonuçlar açıklandı mı? İlkbahar dönemi

YDS 2015 ilkbahar dönemi sınavının sonuçlarının açıklanmasına kısa bir süre kaldı. YDS sınavı sonuçları bu hafta içinde açıklanacak

YDS sınav sonuçlar açıklandı mı? İlkbahar dönemi
YDS sınav sonuçlar açıklandı mı? İlkbahar dönemi
GİRİŞ 19.04.2015 09:31 GÜNCELLEME 19.04.2015 09:30

YDS sınavının kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor. Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu? İşte ÖSYM 2015 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı ile ilgili tüm detaylar burada. YDS sınav soru ve cevapları açıklandı mı? ÖSYM YDS sonuçlarını açıklar açıklamaz sonuc.osym.gov.tr ile haber7.com'da

Adayların heyecanla bekledikleri YDS 5 Nisan'da gerçekleşti. YDS giriş belgeleri adrese gönderilmedi, sınav giriş belgeleri internet üzerinden alan öğrenciler sınavda ter döktü. Heyecanla beklenen sınav sonuçları ve soruları haberimizdeki linkten takip edebilirsiniz...
 
Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenlerin girdiği Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı yapıldı.
 
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar dönemi, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden gerçekleştirildi. 
 
Sınav, saat 9.30'da başladı ve 150 dakika sürdü.
 
13 Eylül 2015'de gerçekleştirilecek YDS sonbahar dönemi başvuruları, 9-23 Temmuz'da alınacak.
 
YDS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
 
Peki size göre 2015 YDS soruları kolay mıydı? 2015 YDS soruları zor muydu?

1 ) Bir önceki sınava göre bir tık zor idi. 

2) İlk 26 soru hem biraz zor hem de bulanıktı , bu nedenle insanlar ne yaptıklarını pek anlayamadı.

3 ) Herkesin daha rahat yaptığı zıtlıklar yerine sebep sonuç bağlaçları sorulmuştu.Bunun dışında yine her sınav olduğu gibi bir adet de daha az kullanılan diyebileceğimiz bağlaç sordular ( so that ).

4) Preposition sorularında kesinlikle kalıp yoktu hatta kalıbı bozan şeyler vardı.

5) Phrasal Verbs soruları da tanıdık ve sağlam phrasal verblerin dışında idi, ayrıca cloze test dahil 3 tane soruldu.

6) Tense soruları kesinlikte ezber bozmaya yönelikti.Özellikle since li soru. Bilgi düzeyi ezbere dayalı ve since in önüne o gelir arkasına 
bu gelir diyenlerin çözebileceğinden çok uzak ve yerleşmiş bir İngilizce bilgisi gerektirdi. 

7) Diğer tense sorusu ise unreal past gerektirdi.Bu da yeterince oturmuş bir İngilizce gerektiriyordu.

8 ) Cloze tet dahil yine beklediğimiz üzere 3 adet prepositional phrase sorulmuştu.

9 ) Kelime soruları zor değildi ancak soru köklerinin anlaşılmazlığı soruları zorlaştırdı.

10.Cümle tamamla soruları beklenenden daha kolay idi.Atıf larla bulunabilecek çok soru vardı.Çok fazla karşılaştırma ve zıtlık vardı.

11 ) Çeviri soruları, yine çeviri sorularını 'vadedilmiş doğru cevap' görenleri çarpan cinstendi. Ayrıca TR- IN ve ENG -TR çeviri soruları bir birinden bir birinden şeklinde aynı yönerge altında verilmişti.Bu geçişi oldukça güçleştirmiş olmalı.

12. Diyalog soruları çok zor değildi ancak oldukça iyi bağlantılar kurmayı 
 
YDS sınavına giren öğrenciler nasıl bir süreçten geçti?
 
e-YDS sınav giriş belgesi: Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden, sınavın yapılacağı hafta içerisinde edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.
 
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar İnternet'ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır.
 
Nüfus cüzdanı veya Süresi geçerli pasaport: Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport dışında zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir.
 
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır.
 
Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacaktır.
 
Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.
 
Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır.
 
Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
 
SINAVA GİRERKEN ADAYIN YANINDA BULUNDURMASI YASAK OLAN ARAÇ GEREÇ VE EŞYALAR NELERDİR?
 
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, Kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
 
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak, yukarıda belirtilen araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalıdır.
 
Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavın başlama saatinden en az 30 dk önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
 
Tüm adaylar ÖSYM'nin İnternet sitesinde yayımlanan "Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri"ne ve 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik" hükümlerine uymak zorundadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!