E-Okul karne notu VBS Takdir teşekkür hesaplama

E Okul VBS sayesinde öğrenciler son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notlarını hesaplayarak takdir teşekkür puanlarını öğrenebilirler

E-Okul karne notu VBS Takdir teşekkür hesaplama
E-Okul karne notu VBS Takdir teşekkür hesaplama
GİRİŞ 03.05.2015 09:38 GÜNCELLEME 03.05.2015 09:38

İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşının başlamasıyla öğrenciler ve veliler e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne akın etti. E Okul VBS sayesinde öğrenciler son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notlarını hesaplayarak takdir ve teşekkür puanlarını öğrenebilirler... E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yine en yoğun günlerini yaşamaya başladı. 2014-2015 2. yarı yazılı ve performans notları ile devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne akın etti.

e-Okul takdir teşekkür ve karne notu hesaplama işlemleri 

e-Okul veli bilgilendirme sistemi ve takdir teşekkür hesaplama son günlerde öğrenciler tarafından en çok ziyaret edilen sistemler arasında oluyor. İlköğretim ve lise öğrencilerinde takdir teşekkür telaşı başladı. Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Öğrenci ve velilerde ise son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notu telaşı başladı.

Takdir ve teşekkür telaşı başladı. MEB tarafından bir eğitim öğretim döneminin daha sınavlarıyla beraber sonuna geliyoruz. Öğrenciler 23 Ocak Cuma günü ara tatil dönemine girerken karne heyecanını yaşıyorlar.

Takdir ve Teşekkür Belgesi ilk ve orta öğretim öğrencilerin bir yıllık eğitim-öğretim döneminde, her dönem sonunda başarılarına göre aldıkları belgedir. Bu belge 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar olan eğitim dönemini kapsar. Yazılılardan alınan notların ortalaması öğrencinin takdir, teşekkür ya da belge alamama durumunu belirler.

NASIL YAPILIR?

Öğrenci notları e-Okul üzerinden kontrol edilir. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi; e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Verilen takdir ve teşekkür hesaplama belgesi sayfası açılır.

Notlar ders bölümlerine girilir

Her ders saati ve notları dikkatle yazılmalıdır.

Hesapla tuşuna basıldıktan sonra altta belge sonucu ve ortalaması çıkar.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR NEDİR?

İlköğretim 4.5.6.7. ve 8. sınıflar ile 9.10.11. ve 12. sınıflarda okuyan öğrenciler birinci yarıyıl son yazılı sınav notlarını almaya başladılar. Şimdi herkesTakdir mi yoksa Teşekkür Belgesmi alacağını merak etmeye başladı bu meraklarını gidermek için linkleri sizlerle paylaşacağız.

Öğrenci kardeşlerimize büyük hizmet Yeniulke.net eğitim editörleri tarafından hazırlanan "Takdir Teşekkür Hesaplama" robotu sitemizde! Girmiş olduğunuz notlarla 9. -10.-11. ve 12. sınıf öğrencilerin sınıf geçme durumlarını %90'a yakın bir oranla online olarak hesaplamaktadır. Robotun sizlere sunmuş olduğu not ortalaması anı zamanda lise ortalamasıdır.

TEOG Puan Hesaplama

TEOG puanları 700 puan üzerinden değerlendirilecek. Ancak puanlama bu kadar ile sınırlı kalmayacak. TEOG'dan 700 üzerinden bir puan alan öğrencinin , 6,7,8. sınıf not ortlamaları ve 8. sınıf ağırlıklı not ortalaması alınacak bu puanın üzerinde TEOG puanında eklenmesiyle beraber ortak puan hesaplanacak ve 500 puan üzerinden bir puan belirlenecek.

Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın ikinci oturumları ülke genelindeki tüm 8. sınıf öğrencilerine bugün uygulandı. Saat 09.00'da başlayan ikinci oturumlar aralıklarla devam ederek 12.00'ye kadar sürdü.

Bugün gerçekleştirilen ikinci oturumlarda öğrencilere fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 20'şer soru soruldu ve her sınav için öğrencilere 40'ar dakika süre verildi. Bugün yapılan sınavlara geçerli bir mazeret sebebiyle katılamayan öğrenciler, mazeretlerini belirten resmi belge veya velisinin izni ile belirlenen tarihlerde mazeret sınavına girebilecek. Hem yılsonu başarı puanına hem de MESOS (Merkezi Sistem Ortak Sınavları) toplam puanına etki edecek olan Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın I. Dönem oturumlarının sonuçları Ocak 2014'te açıklanacak. Yerleştirme puanına yılsonu başarı puanı yüzde 30, MESOS puanı yüzde 70 oranında etki edecek. Yerleştirme puanıyla öğrenciler istedikleri liseleri tercih edebilecekler. II. Dönem yapılacak olan Merkezi Sistem Ortak Sınavları da bu puanlamada önemli rol oynayacak. İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları ise 28-29 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları Haziran 2014'te açıklanacak.

Sınavın geçmiş yıllarda uygulanan sınavlardaki soru tiplerine paralel hazırlandığını ifade eden Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Aslan Ayhan, “Fen ve teknoloji sınavında 1. ünitenin toplam ders saati 20 (29 kazanım), 2. ünitenin sınava kadarki toplam ders saati ise 5 (11 kazanım) olmasına rağmen soru sayıları ders saatine orantılı olarak dağıtılmamış. 1. üniteden 9 soru, 2. üniteden ise 11 soru sorulmuş. Ders saati ve kazanım sayısına dikkat edildiğinde 1. üniteden 14, 2. üniteden 6 soru sorulması beklenmekteydi. 1. ünite sorularında öğrenciler zorlandı. Özellikle A kitapçığı 6, 8 ve 9. sorular tartışmaya açık. Ayrıca 3. soruda verilen 'Orak hücreli anemi hastalığının X kromozomu üzerindeki çekinik genlerle aktarılan bir hastalık olduğu bilinmektedir' bilgisi bilimsel bir hata olarak tespit edildi. 2. ünite sorularından A kitapçığı 20. soru ayırt edici olmuş. Diğer sorularda öğrenciler zorlanmadı. Bu bölümde kazanım sayısının az olması nedeniyle aynı kazanım birkaç soruda sorgulanmış. Bu durum ölçme değerlendirme açısından sorun kabul edilebilir” dedi.

İnkılap tarihi ve Atatürkçülük testinin MEB'in Merkezi Ortak Sınavlar için belirlediği konu kapsamlarına uygun olarak hazırlandığını söyleyen Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Seda Kaya ise, “Sınavda 'Milli Uyanış; Yurdumuzun İşgaline Tepkiler' ünitesinden ağırlıklı olarak soru sorulmuş. Sorular önceki yıllarda Seviye Belirleme Sınavları'nda kullanılan yapılandırıcı yaklaşıma uygun olarak hazırlanmış. Paragraf yorumlama, kavram-madde eşleştirme ve bilgiyi kullanmaya dayanan sorular ağırlıklı idi. Sorular genel olarak kolay düzeyde. Ancak 2-3 soru öğrencileri zorlayan tarzda” diye konuştu.

Ders kitaplarındaki konular, konuların kelimeleri ve kalıpların aynen sınavda sorulduğunu söyleyen Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Yabancı Dil Bölüm Başkanı Nesrin Girgin ise, “İngilizce testi MEB'in 13 Eylül 2013 tarihli yayın ve 3 Ekim 2013 tarihli güncellemesinde belirttiği konu kapsamlarına uygun olarak hazırlanmış. Müfredat dışına çıkılmamış. Daha çok öğrencinin okuduğunu anlama becerisi test edilmiş, gramer bilgisi ölçülmemiş. Sorularda görsel kullanılmamış. Paragraf soruları sınavın yüzde 30'unu oluşturmakta. Diyalog tamamlama soruları ağırlıklı. İngilizce testi ders kitabındaki konulara hakim olan öğrenci için zor bir sınav olmamakla birlikte çok kolay denilebilecek bir sınav da değil. Öğrencilerin kelime bilgisine, kalıplara hakim olması gerekmekte” şeklinde konuştu.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 

Günümüz teknolojisi artık her işimizi internet üzerinden online olarak yapmamıza imkan tanımaktadır. Her geçen gün gelişen online işlemler ise pek çok işimizde bize kolaylık sağlamaktadır. İnternet üzerinde bize kolaylık sağlayan uygulamalardan biri de E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan bir uygulamadır. Okul yönetim bilgi sistemi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.

E-Okul Ders Programı : e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,

Dеvamsızlık Bilgileri : 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr ,

E Okul Not Bilgileri : Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .

Öğrеnci TC Kimlik No : İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır .
Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar

Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .

E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .

E-Kаyıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .

E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

TEOG takdir teşekkür hesaplama 

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı