Ermeni Soykırımı asla kabul edilemez

Ermeni Tehcirinin 100. Yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 1915 olayları başlıklı bir panel düzenlendi.

Ermeni Soykırımı asla kabul edilemez
Ermeni Soykırımı asla kabul edilemez
GİRİŞ 28.04.2015 11:56 GÜNCELLEME 28.04.2015 12:57

Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda düzenlenen panele, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli, Eski Rektör Mehmet Fatih Karaaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Rektör yardımcısı İsmail Bakan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından düzenlenen Ermeni Tehcirinin 100. Yılında 1915 Olayları konulu panelde konuşan Tarihçi Refet Yinanç, Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının 4200'den fazla davası olduğunu belirterek din adamlarının pedofil olduğunu söyledi. Yinanç, "Papa'nın önce kendini temizlemesi gerek " dedi.

Ermenilerin Çanakkale savaşından kahraman bir toplum olarak çıktığının altını çizen İsmail Altınöz, "1915 yılı Türk tarihi açısından iki önemli olayı bünyesinde barındırmaktadır. Çanakkale ve Ermenilerin tehcir hadisesi.  Çanakkale savaşıyla Türkler bir kez daha Dünya'ya  Türk cesaretini göstermiştir. Çanakkale savaşı Mart 1915 yılında meydana gelirken Ermeni Tehciri 27 Mayıs 1915 senesinde vuku bulmuştur. Çanakkale Savaşında dünya literatürüne kahraman bir toplum olarak tarihe geçen Ermeni tehcirinde tarih sahnesinde kötü duruma düşmüşlerdir. Ermenilerin Tehcir edilmesindeki en önemli neden tehcir edilenlerin Ermeni oldukları için değil, mevcut kanunlara göre devlete karşı bazı suçlara karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış olmalarıdır. Ermeni meselesinin soykırım olmadığını ispat etmemiz lazım. Bunun soykırım olmadığının ispatı çoktan yapıldı. O zaman durum ne, bir şey ispat etmiş olmanız yetmez, aksini düşünenlere ve kamuoyuna, onu taşıyabilmeniz lazım. Bu kamuoyu, iç kamuoyu değil bu kamuoyu dış kamuoyu" dedi.

ERMENİLER SİZİN SAYENİZDE KURTULDUK DİYORLARDI!

Refet Yinanç ise konuşmasına Rektör Durmuş Deveci ve eski Rektör Mehmet Fatih Karaaslan'ın yan yana olmasının görülmemiş bir olay olduğunu belirterek iki rektörü de tebrik ederek başladı.

Türk Arşivleri ve Ermeni Meselesi konusunda konuşan Refet Yinanç,  Ermenilerin Bizans baskısından Türkler sayesinde kurtulduklarını söyledi. Refet Yinanç, "Ermeniler, 1071’de Alparslan Malazgirt’e geldiğinde, Bizans toprakları içinde yaşıyorlardı. Hıristiyan Ermeniler, ağır baskı gördükleri Bizans ordusundan ayrılıp Selçuklu orduları saflarına geçerek, bizim dinlerimizi ve milletimizi değiştirmeye çalışıyorlardı sizlerin sayesinde kurtulduk diyorlardı. Mükrimin Halil Yinanç'ın babası Halil Kâmil Efendi Haçin (Saimbeyli)'de kadı iken eşi ile birlikte 1920 yılında Ermeniler tarafından işkence ile öldürülmüştür. Sonra bilim diye Mükrimin Halil Yinanç ömrünün sonuna kadar bir Ermeni ile çalıştı. Örnek bir olay, babası Ermeniler tarafından öldürülmüş ama hayatı boyunca Ermenilerle çalışmış. Ermeniler gayet güzel Türkçe konuşur" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermenileri ‘Millet-i Sadıka’, yani, ‘sadık millet’ diye vasıflandırdığını da dile getiren Yinanç, "Dolmabahçe Sarayı’ndan Çırağan’a birçok saray, cami, kışla, konak, Ermeni mimarların eseri. Türk müziğini Ermeni sanatkarlar derleyip topladı. 1915’e gelindiğinde Yunanlılar, Balkanlar Osmanlı’dan ayrılmış, ulusal devletler oluşmaya başlamıştı. Ne olduysa, 1915’te oldu ve Ermenilerle Türkler arasında tarih koptu. 900 yılı aşkın bir süre birlikte, iç içe yaşamış, kız alıp vermiş bu iki millet, birbirinden koptu ya da koparıldı. Bugüne kadar da bu kopukluk kaldırılamadı" dedi.

PAPA ÖNCE KENDİNİ TEMİZLESİN!

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Vatikan'da Ermeniler için düzenlenen ayinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermenilerin tek taraflı görüşlerini yansıtan ifadeler kullanmasına da değinen Refet Yinanç, Katolik Kilisesi'ndeki din adamlarının 4200'den fazla davası olduğunu belirterek din adamlarının pedofil (sübyancılık) olduğunu söyledi. Papaların önce kendilerini temizlemesi gerektiğini belirten Yinanç, maalesef Papa'ya  soykırımın Ermenilere karşı yapıldığını söylettiklerini belirtti.

PAPA'NIN AÇIKLAMALARI HAÇLI SEFERLERİNE BENZİYOR!

Prof. Dr. Fırat Purtaş ise Rusya'daki Ermeni Diasporası ve Ermenistan-Rusya ilişkilerine etkileri konusunda panel verdi. Ermeni Tehcirinin 100. Yılında muhalefetin hükümeti ağır bir şekilde eleştirdiklerini belirten Purtaş, bu eleştirilerin haksız olduğunu ve hükümetin tek başına ayakta kaldığını söyledi. Papa'nın açıklamalarına da değinen Fırat Purtaş, Papa'nın araya girmesinin haçlı seferlerine benzediğini ifade etti.

 

KAYNAK: AHMET GÜNEÇIKAN- KAHRAMANKENT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı