TEOG soru cevaplar EBA TEOG sonuçlar açıklandı mı?

TEOG sınav sonuçları. 29-30 Nisan tarihlerinde yapılan MEB TEOG sınavı heyecanı yerini sınav sonuçlarına bıraktı

TEOG soru cevaplar EBA TEOG sonuçlar açıklandı mı?
TEOG soru cevaplar EBA TEOG sonuçlar açıklandı mı?
GİRİŞ 05.05.2015 16:49 GÜNCELLEME 05.05.2015 16:55

TEOG Soru cevaplar EBA (eba.gov.tr) adresinden yayınlandı. Şimdi ise bir milyonu aşkın öğrenciler ve velilerinin gözü kulağı MEB tarafından erişime açıklanacak TEOG sınav sonuçlarında. TEOG soru ve cevap anahtarı TEOG - EBA sınav adresinde. 29-30 Nisan tarihli Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş sınavı sonrası öğrenciler ve veliler EBA adresine akın etti. Soru cevapların videolu olarak anlatılacağı MEB EBA hizmetine ulaşmak için ilgili bağlantıya tıklayabilirsiniz.

TEOG SORU CEVAPLARI (EBA) İÇİN TIKLAYIN

TEOG Soru ve cevaplarını online ortamda videolu olarak cevaplayacak eğitim bilişim ağı eba.gov.tr'ye yoğunluktan dolayı ulaşılamıyor. Sınavdan çıkan öğrenciler websitesine akın etti. Ancak yoğunluk karşısında eba.gov.tr çöktü. Soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak bugün saat 13.00 ile 16.00 arasında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.

SONUÇLAR..

TEOG sınav sonuçları, 2015 yılı TEOG sınav sonuçları nereden öğrenilir ? 29-30 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonrası öğrencileri ve velileri neticelerin açıklanacağı günün heyecanı sardı. Veliler çocuklarının aylardır süren emeklerinin karşılığını almasını bekliyor. Sınavlar tamamlandıktan sonra gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda olacak. MEB resmi internet adresi meb.gov.tr adresi üzerinden yapacağı açıklamayla 1 milyon 273 bin öğrenci ve velilerinin heyecanlı bekleyişini sonlandırmış olacak.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR ?

MEB tarafından açıklanan sonuçların açıklanma tarihiyle ilgili net bir tarih yok. 1.273.000 öğrencinin merakla beklediği sınav sonuçları açıklandığından haber7.com adresinden sonuç görüntüleme ekranına ulaşabilirsiniz.

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr 
adresinde şöyle aktarılıyor:

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

E OKUL HABERLERİ 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...