ODTÜ'lü öğrencilerin direnişinde alkol kazandı!

ODTÜ Rektörlüğü ile öğrenciler arasında bir süredir devam eden ‘şenlik krizi’ tatlıya bağlanırken kazanan alkol oldu.

ODTÜ'lü öğrencilerin direnişinde alkol kazandı!
ODTÜ'lü öğrencilerin direnişinde alkol kazandı!
GİRİŞ 07.05.2015 08:58 GÜNCELLEME 07.05.2015 08:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) geçen sene olduğu gibi bu yıl da öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında yaşanan ‘şenlik krizi' yaşandı.

Geçen yıl iki gün düzenlenen şenlikle ilgili bu yıl da iki gün kararı çıkınca, öğrenciler Rektörlük önünde eylem yaparak, tepkilerini gösterdi.
Bir süredir devam eden şenlik krizi, dün çözüme kavuştu. Şenliğin, 6-9 mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Rektörlük, sağlık ve güvenlik sorunları yaratacak etkinlikler haricindeki şenlikleri destekleyeceğini ve yine öğrenciler tarafından önerilen etkinliklere de olanaklar ölçüsünde destek vereceklerini duyurdu.

Öğrenciler de, festival bitiminde bir araya gelip pazar günü temizlik yapacaklarını açıkladı.

4 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Etkinliğin organizasyonunu yapan ODTÜUluslararası Gençlik Topluluğu sosyal medyada şu açıklamayı yaptı: "Biz; Amatör Fotoğrafçılık Topluluğu, Gastronomi Topluluğu, İletişim Topluluğu, Müzik Toplulukları, Radyo Topluluğu, Tasarım Topluluğu, Uluslararası Gençlik Topluluğu ve Yapı Topluluğu olarak 6-9 Mayıs tarihleri arasında etkinliklerimizle, oyunlarımızla, eğlencemizle, müziğimizle, sanatımızla ve üretimimizle kampüsün her yerinde olacağız. Tüm ODTÜ öğrencilerini ve öğrenci topluluklarını 4 gün boyunca gerçekleştireceğimiz Alternatifsiz Şenlik'imizde bizimle birlikte olmaya ve geleneğimizi sürdürmeye davet ediyoruz.”

REKTÖR KAPIYA İNDİ

Geçen yıl yönetimin, “Şenlik yapılmayacak” açıklaması ile ODTÜ öğrencileri oturma eylemi yapmış ve eylemleri sonuç vermişti.

Rektörlüğün, geçtiğimiz yıllarda 4 gün süren şenliğin, bu sene 2 gün yapılması kararını alması üzerine şenliğin organizasyonunu gerçekleştiren ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu tepki olarak Rektörlük binası önünde bahar şenliği yapmıştı. ‘Bahar Şenliğini Rektörlük Önüne Taşıyoruz' sloganıyla harekete geçen öğrenciler, bina önünde yarışmalar düzenleyip, ip atlamış ve dans etmişti. Öğrencilerin eylemi toplulukların da desteğiyle 1 hafta sürmüş ve rektör Ahmet Acar öğrencilerle kapıda görüşmüştü. 

YORUMLAR 1
  • anadolu 8 yıl önce Şikayet Et
    odtu'nun komple kapanmasi lazim aslinda... teror yuvasi olmus resmen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı