Gaziantep'te Hafızlık merasimi coşkusu

Şehitkamil Kongre Merkezinde düzenlenen merasim dolu dolu bir içerik ve katılımcının yanı sıra kalabalık bir katılım ile gerçekleşti.

Gaziantep'te Hafızlık merasimi coşkusu
Gaziantep'te Hafızlık merasimi coşkusu
GİRİŞ 12.05.2015 11:07 GÜNCELLEME 12.05.2015 12:07

Programda Hoşgör Mehter Takımı kısa bir gösteri yaptı. Hâfız Abdullah Ayhan hoca şefliğinde Hoşgör Tasavvuf Musikisi Korosu mini bir konser verdi.

Şahinbey İlçe müftüsü Musa İmamoğlu, Fatih İlim Araştırma Vakfı Başkanı Ökkeş Eruslu, Vakıf Onursal Başkanı Ahmet Ziylan, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve Dernek Başkanı Nihat Durur etkinlikte konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir. Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı ezberleyenlerdir”hadis-i şerifine dikkat çekildi.

27  Hâfız tekbirlerle salona gelerek katılımcıları selamladı.

Programda Hâfız Mustafa Efe, Hâfız Mehmet Bilir,  Hâfız Mustafa Kızılcaoğlu ve Din hizmetleri uzmanı Davut Kaya Kur’an okudular. Bu sene ilk defa “Hâfızlık nedir?” konulu hazırlanan bir röportaj gösterimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsilen  Program Geliştirme Daire Başkanı Hâfız Cafer Tayyar Doymaz programa katıldı. Kendisi de hâfız olan Doymaz, Gaziantep’deki Hoşgör Kur’ân Kursunu daha önce duyduğunu ancak bu kadar hizmeti yerinde görmekten mutluluk duydugunu ifade etti.

Program Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hâfız Şaban Kondi hocanın duası ve hediye takdimleri ile son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı