MEB ile Microsoft’tan iş birliği

Millî Eğitim Bakanlığı ve Microsoft Türkiye 21. yüzyılın gerekleri doğrultusunda geliştirilmesi amacıyla iş birliği projesine imza attı.

MEB ile Microsoft’tan iş birliği
MEB ile Microsoft’tan iş birliği
GİRİŞ 13.05.2015 11:59 GÜNCELLEME 13.05.2015 11:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Microsoft Türkiye, Türkiye’deki gençlerin teknoloji alanındaki yeteneklerinin 21. yüzyılın gerekleri doğrultusunda geliştirilmesi amacıyla iş birliği projesine imza attı.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Microsoft Türkiye arasında iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan iş birliği, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan yıllık yaklaşık 5 milyon kursiyer ile 2 milyon açıköğretim öğrencisinin, meslekî eğitim merkezlerinde öğrenim gören çırak, kalfa, usta, bu kurumlarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin Microsoft üretkenlik çözümü Office 365’ten yararlanmalarını ve uygulama geliştirme becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Ayrıca, kursiyer, öğrenci ve çalışanlar bu iş birliği ile Microsoft Türkiye’nin sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi (www.acikakademi.com) internet sitesi aracılığıyla yazılım geliştirme konusunda eğitim alma imkânı bulabilecek.

Türkiye’nin 81 ilinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün ortaklığı ile hayata geçecek bu iş birliği sayesinde, kursiyer/öğrenci ve çalışanların teknoloji becerilerinin geliştirilmesi ve sağlanacak eğitimlerle yazılım ve uygulama geliştirme alanında farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor.

7 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK

İş birliği kapsamında; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinin ve 81 ildeki danışman öğretmenlerin katkılarıyla özellikle Microsoft’un iş üretkenliği alanında olmazsa olmaz çözümü Office 365, toplamda yaklaşık 7 milyon kursiyer ve öğrenciye ulaştırılacak.

Kursiyer/öğrenci ve çalışanlar, eğitimlerinde kullanmak üzere Microsoft’un DreamSpark web sitesi (www.dreamspark.com) üzerinden Visual Studio 2013, SQL Server 2014, Windows Server ve birçok yazılım-uygulama geliştirme programını ücretsiz olarak temin edebilecek.

Dreamspark üzerinden sunulan fırsatlardan yararlanmak için öğrencilerin mail adresleriyle sisteme kayıt olmaları sağlanırken; online yazılım geliştirme okulu acikakademi.com internet sitesi ile öğrencilerin yazılım ve uygulama geliştirme alanında başarılı olabilmeleri için, doğru araçlara sahip olmaları ve doğru becerileri kazanmaları sağlanmış olacak.

MEB ile Microsoft Türkiye iş birliği kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla gençlerin iş hayatında ihtiyaç duyacakları teknolojik yeterlilikleri konusunda eğitimlerle desteklenerek kendilerini geliştirebilecekleri fırsatlar sunuluyor.

 

YORUMLAR 2
  • Omer Faruk hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    Artik su microsoftun teklind3n kurtulalim. PARDUS acik kaynak isletim sistemimiz uzerinde gelen libre ofis ya da open ofisi neden kullanmiyoruz. Bu yazılımlarin microsoftun yazilimlarindan geri kalir yani yok ve bazi konularda microsoftan daha iyi. Ayrica yazilimin tam sürümü de ucretsiz.Microsofta odeyecwginz para cepte klsin. Bu ofis paketi icin windws lazim onun icinde180$+ kdv.yani sadece ofise verdiğimiz pqrayla kalmiyyor.
    Cevapla
  • bilişim 8 yıl önce Şikayet Et
    İlkokullara programlama (kodlama) dersleri konulması çağımızın bir gereğidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar