Erdoğan 13 üniversiteye rektör atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 üniversitenin rektör atamasını yaptı.

Erdoğan 13 üniversiteye rektör atadı
Erdoğan 13 üniversiteye rektör atadı
GİRİŞ 15.05.2015 06:59 GÜNCELLEME 15.05.2015 08:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasası’nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 13 üniversiteye rektör seçti. Cumhurbaşkan Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü, Amasya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Metin Orbay’ı, Hitit Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı, Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Seyit Aydın’ı, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Şimşek’i, Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sait Çelik’i, Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı yeniden atadı.

6 ÜNİVERSİTENİN YENİ REKTÖRLERİ

6 üniversiteye yeni rektör ataması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı, Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Şahin’i, Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Salih Karacabey’i, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Adem Korkmaz’ı, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’yı atadı.

YORUMLAR 3
  • İbrahim ERGİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray Üniversitesi için rektör olarak atanan Sayın Prof.Dr.Yusuf ŞAHİN bey Aksaray için tam isabet.Teşekkürler Cumhurbaşkanım.Teşekkürler emeği geçen herkese.
    Cevapla
  • efe ünyeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonu Üniversitesi için rektörümüzü yeniden atayan Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    İlker Çarıkçı SDÜ için aynı şekilde Adem Korkmaz da MAKÜ için en iyi adaydı.Yakın arkadaş ve paralelcilerin en çok tırstığı adaylardı.Çok şükür her türlü yalan dolan iftiraya rağmen Tayyip baba doğru işi yaptı.Yoksa ben ve benim gibi çok insan paralelle mücadelenin hikaye olduğunu düşünüp seçimde belki oy bile kullanmayacaktık.Bu süreçte en acı bi hadise paralel karşıtı haberlerle dolu ve Tayyip babaya yakın bi ailenin imtiyaz sahibi olduğu bi gazetenin maalesef seçimden sonra İlker hoca aleyhinde iftira dolu bir haber yayınlaması oldu.Kendilerini biliyor onlar.Ama bu ikiyüzlülükleri unutulmaz.hem o gazete hem de imtiyaz sahibi o aile bitmiştir bizim için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi