Yetimin ekmeğine mi göz diktiniz!

İHH'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü yetim kalmış çocuklara yardım projesi birilerini rahatsız etti.

Yetimin ekmeğine mi göz diktiniz!
Yetimin ekmeğine mi göz diktiniz!
GİRİŞ 18.05.2015 11:30 GÜNCELLEME 18.05.2015 11:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin her ilinde binlerce okulda milyonlarca öğrencinin katılımıyla devam eden proje ile ilgili zaman zaman bazı basın organları  tarafından haberler yapılırken bu günlerde İstanbul Sarıyer'de Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi üzerinden proje baltalanmak istenircesine haber yapılmış durumda.

Haberde geçen Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi yöneticilerinin zorla para toplaması, okulda İHH bürosu açılması gibi iddiaları konuştuğumuz okul müdürünün de üyesi olduğu ve projenin taraflarından olan Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Balkanı İdris Şekerci, konu ile ilgili olarak: "Ülkemizde veya dünyanın değişik ülkelerinde savaş, doğal afetler, salgın hastalıklar  gibi değişik sebeplerle ailesini kaybetmiş ve ortada kalmış yetimlere uzanan bir el, uzatılan bir ekmek olan ve okullarda "Her Sınıfın Bir Yetimi Var" adı altında yürütülen proje, son zamanlarda bazı basın organlarında eş zamanlı gündem yapılarak, projenin yürütüldüğü okulların yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri güya gayri meşru yerlere para aktarılıyormuş, yöneticiler öğrencileri bu yerlere  para vermeye zorluyormuş gibi algı oluşturulmaya çalışılarak, proje baltalanmak isteniyor.Bununla da yetinmeyen, bir taşta iki  kuş vururuz densizliği anlamına gelecek şekilde haberler yapan bu uzaktan kumandalı pilli medya, hem bir ekmeğe, bir tas  çorbaya muhtaç yetimlerin taslarını tabaklarını  ters çevirmeye, hem Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü, mazlumun ve mağdurun sesi, zalimin, yalancının, iki yüzlünün  korkulu rüyası Eğitim Bir Sen'i yıpratmaya gayret ediyor. İşin en acı tarafı ise bu korkutma ve sindirme politikası ile öğretmenler ve öğrenciler baskı altına alınıp,yıllar boyu teorik eğitimle verilebilecek saygı, sevgi, merhamet,yardımlaşma gibi manevi değerlerimiz bu projeyle öğrencilerin gönüllü verecekleri bir ekmek parasıyla zihinlerine gönüllerine nakşedilmesi projesi engellenmeye çalışılıyor." Dedi.

Şekerci, projenin devam ettiğini, dini, dili, memleketi ne olursa olsun yetimler tarafından Türkiye'ye uzatılmış ellerin havada kalmayacağını, bu ülkenin vicdanlı, merhametli, yürekli çocukları, gençleri, insanları tarafından bu ellerin sımsıkı tutulacağını belirtti.Şayet, yok baskıyla para toplatmalar, okullarda İHH büroları açmalar gibi mesnetsiz iddialar devam edecek olursa, bunu devam ettirenleri önce "gazetecilik" yapmaya davet edeceğiz, sonra yargı birimlerini iftiralar, karalamalar, yalanlar karşısında  görevlerini yapmaya davet edeceğiz. Biz üyemiz okul müdürleri ile görüştük, bu yalan haberlerin yargıya taşınmasından alınacak tazminatların da  yine İHH aracılığıyla yetimlerin taslarına tabaklarına koyacağız, şeklinde konuştu.  

YORUMLAR 2
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    yardım vakfı dediğin budur...
    Cevapla
  • DerSaadet 8 yıl önce Şikayet Et
    Karşına vakıf bedduası asarak hizmet eden İHH... Efendiler güneş balçıkla sıvanmıyor. Boşuna yorulmayın.... SU GİBİ AZİZ OL İHH VE HİÇ TÜKENME :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi