ÖNDER'in yeni başkanı Bekiroğlu

ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) 53’üncü Genel Kurul’a yeni başkan adayı ile gidiyor.

ÖNDER'in  yeni başkanı Bekiroğlu
ÖNDER'in yeni başkanı Bekiroğlu
GİRİŞ 20.05.2015 14:36 GÜNCELLEME 20.05.2015 14:36

13 Haziran’da gerçekleştirilecek genel kurulda başkan adaylığı için ÖNDER’in mutabık kaldığı isim ise Halit Bekiroğlu oldu.

Hizmette 56 yılını geride bırakan ÖNDER, 6 yıldır Genel Başkanlık yapan Dr. Hüseyin Korkut’un görevi tamamlamasıyla yeni bir başkanlık sürecine girdi. Başkanlık Divanı, eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri, ÖNDER Türkiye Bölge Koordinatörleri ve geniş katılımlı bir istişare heyeti ile ÖNDER’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Halit Bekiroğlu’nun başkanlığına karar verildi.

Kararın ardından açıklama yapan başkan adayı Halit Bekiroğlu “Büyük bir emaneti yüklendik. Öncelikle göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. 60 yıla yakın hizmete devam eden ÖNDER’in mücadelesi aslında insanlığın başından beri devam edegelen ve kıyamete kadar sürecek olan mücadelenin bir parçasıdır. Milyonlarca mezunu ve hızla artan mensupları ile ÖNDER büyük bir birikim ve potansiyele sahiptir. Bu sebeple imam hatiplerin sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya model olacağı bir çaba içerisindeyiz ”dedi.

İmam hatip mücadelesinin darbe dönemlerini aşıp her defasında küllerinden doğan bir hareket olduğunu vurgulayan Bekiroğlu imam hatiplerin parlayan yıldızının daha da parlayacağını, yeni döneme geleneği muhafaza ederek yeni ve genç kadrolarla girileceğini sözlerine ekledi. Bekiroğlu konuşmasını yeni dönemin hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Yeni bir ekiple yoluna devam edecek olan ÖNDER’de 13 Haziran’daki genel kurul için hazırlıklar başladı.

Halit Bekiroğlu Kimdir?

1975’te âlim bir babanın oğlu olarak Elazığ’da doğdu. 1993’te Malatya İmam Hatip Lisesi’nden, 1997’de Marmara Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2001 yılında Marmara Üniversitesi İslam Felsefesi Bölümü’nde yaptı. Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü, Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora eğitimine devam etmektedir.

28 Şubat atmosferinde hem eşi hem de kendisi öğretmenlik yapamadı. 1999 yılında dış ticarete başladı ve hala devam etmektedir.

ÖNDER (İHL Mezunları Derneği) Genel Başkan Yardımcısı, MÜSİAD (Müstakil İşadamları Derneği) Tacikistan Temsilcisi, İİB (İstanbul İhracatçı Birlikleri) Hububat Yönetim Kurulu Yedek Üyesi, MÜMDER (Marmara Ünv. Mezunları Derneği) Danışma Kurulu Üyesi, UHİM (Uluslararası Hak İhlalleri Merkezi) Danışma Kurulu Üyesi, CİHANNUMA Derneği Danışma Kurulu Üyesi, YEDİHİLAL Derneği Danışma Kurulu Üyesi, İHH (İnsani Yardım Vakfı) Eski Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi, MGV (Milli Gençlik Vakfı) Eski İstanbul Başkan Yardımcısı olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı.

Gerçek Hayat Dergisi’nde haftalık düzenli yazan ve muhtelif medya organlarında yazıları çıkan Bekiroğlu’nun “Hamira’dan Duşanbe’ye” (Şiir kitabı), “Said Halim Paşa’nın Ahlak ve Siyaset Düşüncesi” adlı iki kitabı bulunmaktadır.

İyi derecede Arapça, Farsça ve Özbekçe; orta düzeyde İngilizce, Rusça ve Zazaca bilen Bekiroğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı