MEB, MEBBİS öğretmen İl içi değişiklik başvurusu

MEBBİS başvuruları başladı. 2015 Öğretmenler İl içi isteğe bağlı yer değiştirme başvurusu başladı. İşte MEBBİS başvuru yapma ekranı.

MEB, MEBBİS öğretmen İl içi değişiklik başvurusu
MEB, MEBBİS öğretmen İl içi değişiklik başvurusu
GİRİŞ 28.05.2015 09:33 GÜNCELLEME 28.05.2015 09:34

MEBBİS İl içi yer değiştirme başvuruları bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından edinile bilgilere göre başvuru işlemleri 26 Mayıs 2015 tarihine kadar devam edecek. Öğretmenler İl içi değişiklik yapma işlemlerini MEBBİS sistemi üzerinden gerçekleştirebilecekler. 2015 MEBBİS başvurusu yapmak için detaylarda verdiğimiz linki kullanabilirsiniz. Ayrıca İller arası yer değiştirme bilgileri de haberimizin detaylarındadır. İşte MEBBİS İl içi yer değiştirme başvurusu işlemleri.

MEBBİS İL İÇİ DEĞİŞİKLİK BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLA

MEB il içi yer değiştirme başvuru sayfası MEBBİS ekranı henüz açılmadı ancak bugün kesin olarak başvurular başlıyor. Aşağıdaki linkten MEBBİS girişi yaparak başvuru modülünden durumu gün içinde takip edebilirsiniz. 20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak başvuru tarihleri öncesinde, tüm il milli eğitim müdürlüklerinin öğretmen ihtiyaç listelerini duyurması bekleniyor. Mebpersonelleri.net olarak takip ettiğimiz süreçte, ilk öğretmen ihtiyaç listesi İl içi yer değiştirme kontenjanları ihtiyaç listesi İl MEM'ler tarafından açıklanmaya başladı. İl içi yer değiştirme başvuru ekranı MEBBİS sistemi açılıyor. İsteğe bağlı il içi yer değiştirme başvurusu ihtiyaç listeleri güncel olarak mebpersonelleri.net adresinde olmaya devam edecek.

ZORUNLU ÇALIŞMA YÜKÜMLÜSÜ ÖĞRETMENLERDEN ADAYLIKLARI KALDIRILANLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarında görev yapmakta olan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden adaylıkları kaldırılanların zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına il içinde yer değiştirme isteğinde bulunamayacakları yönünde yazılı yada sözlü olarak müracaatlar Bakanlığımıza iletilmektedir.

Bilindiği gibi, bu konuya ilişkin İl İçi AtamaDuyurusunda tersi bir açıklamaya yer verilmediği gibi "ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSUNUN" 25 inci maddesinde "...Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Milli Eğitim BakanlığıÖğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri esas alınacaktır." denilmektedir.

Anılan Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin 2 nci fıkrasında ise; "Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden mazerete bağlı zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenenler ile adaylıkları kaldırılanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Bunlardan hizmet puanlarının yetersizliği veya alanlarında ihtiyaç bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tercihlerine ataması yapılamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam eder." denilmektedir.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME NASIL YAPILACAK?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak.

Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak.

Buna göre, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak.

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...