AÖF bahar final sınav sonucu www.anadolu.edu.tr'de

2015 Bahar dönemi sonuçları erişime açıldı. AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? AÖF bahar final sınav sonucu www.anadolu.edu.tr'de

AÖF bahar final sınav sonucu www.anadolu.edu.tr'de
AÖF bahar final sınav sonucu www.anadolu.edu.tr'de
GİRİŞ 25.05.2015 09:05 GÜNCELLEME 25.05.2015 09:05

AÖF 2015 Bahar dönemi sonuçları erişime açıldı. AÖF sınav sonuçları açıklandı. Anadolu Üniversitesi AÖF sınav sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı. AÖF sınav sonuçları açıklandı. Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları an itibariyle açıklandı. Bahar dönemi sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin erişimine açıldı.

Bahar dönemi sınavı sonrası Anadolu Üniversitesi öğrencileri bu sorunun cevaplarını ve AÖF sınav sonuçlarını arıyor. Anadolu Üniversitesi sonuçların açıklanacağı tarihle ilgili bir bildiri yayınlamayınca yüzbinlerce öğrenci her gün defalarca AÖF resmi internet adresini aşındırıyor.

Sonuçlar önceki sınavlar baz alındığında sınav tarihinden sonra 15-20 gün arasında açıklanıyor. Yani açıklanma tarihi net değil. Durum böyle olunca sınav öncesi büyük heyecan yaşayan öğrenciler sınav sonrasında da heyecanlı bir bekleyiş içerisindeler. Sonuçlar açıklandığında aşağıdaki bağlantıyı kullanarak AÖF bahar dönemi sınav sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

AÖF SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Açıköğretim e-Öğrenme Portalı için tıklayınız...

AÖF çıkmış sorulara ve eski sınav arşivine ulaşmak için tıklayın.

AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? 23-24 Mayıs tarihlerinde yapılan 2014-2015 AÖF bahar dönemi vize sınavı soruları cevapları AÖF'nin resmi sitesine ne zaman yüklenecek? Öğrenciler http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr/ linkinden final sınavı soru ve cevaplarını görebilecek.

AÖF soru ve cevaplarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanan AÖF soru ve cevapları yönergesi kafalardaki tüm soru işaretlerine cevap veriyor:

Anadolu Üniversitesi Soru Ve Cevaplarına ulaşma yönergesi:

Anadolu Üniversitesi İktisat, İşletme ve Açıköğretim Fakülteleri 2001 yılından bu yana sınav soruları ve cevap anahtarları e-Kitap biçiminde yayınlanmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak (Açıköğretim Fakültesi oturum açma sayfası: için tıklayınız) "Fakülte" başlığından "Sınav Soruları" seçeneğine, "Bölüm" başlığından öğretim yılını, "Ders" başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Eğer fakültede bu sistemle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir.

Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz.

Öğretim Üyeleri, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler.

Internet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

AÖF sınav konuları

AÖF ara sınavları yaklaşıyor. 6-7 Aralık tarihlerinde yapılacak olan AÖF güz ara sınavları öncesi öğrenciler sınavlarda hangi konular ve ünitelerden sorular çıkacak, müfredata göre nerelere çalışmalıyım sorularının cevaplarını merak ediyorlar. AÖF ara sınavlarında hangi konu ve ünitelerden soru çıkacağını Açık Öğretim Fakültesi internet sitesi üzerinden yayınladığı Sınav Sorumluluk Üniteleri kitapçığı ile öğrenciler ile paylaşıyor.

İşte AÖF ara sınavlarında hangi konular ve hangi üniteler çıkacak sorularının cevaplarının yer aldığı kitapçık; TIKLAYIN.

AÖF Sınav Çıkmış Sorular

AÖF çıkmış sorular sayesinde eski AÖF sınavlarına ulaşabilir ve örnek sorular çerçevesinde öğrenciler sınavlara çalışabilirler. Bu kaynak öğrencileri AÖF sınavlarına nasıl çalışılır sorusundan da büyük ölçüde kurtarıyor.

Sınav Süresi ve Sınav Oturumları

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Sınav Yeri Organizasyonu

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir.

AÖF Sınav Kuralları

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarındanalacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30’u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70’nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir. Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır.
Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
Öğrenci merkezlidir.
Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez.
Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler.
Öğrenme bireyin sorumluluğundadır.
Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır.
Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

ŞİFRE EZİYETİ BİTTİ

 
Öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen üniversite yönetimi, öğrencilerin unuttukları şifrelerini saniyeler içinde alabilmesinin çözümünü buldu. AÖF'lü öğrenciler, şifrelerini almak için; "ogrenci.anadolu.edu.tr" adresinden "şifremi unuttum" linkine tıklıyor. Bu linke tıklayan öğrenciler, önlerine gelen sayfaya TC kimlik numaralarını giriyor ve şifreleri, sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaralarına veya e-mail adreslerine saniyeler içinde geliyor.
 
Yaklaşık 1,5 milyon öğrenci tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan uygulama hakkında açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin unuttukları şifrelerini kolaylıkla alabildiğini bildirdi. "Çağrı merkezlerindeki yoğunluğun nedenini araştırdığımız da şöyle bir sonuca ulaştık" diyen Güney, "Öğrencilerimiz şifrelerini unutuyorlar. Şifreleri unuttuklarında da şifreleri çağrı merkezlerinden almaya çalışıyorlar. Böyle olunca da çağrı merkezleri önemli sorulara cevap veremeyip şifre veren bir yere doğru gitmeye başlamış ve yoğunluğun en önemli nedeni "şifre vermek" olmuş. Biz de bunun üzerine bir çalışma başlattık. Arkadaşlarımız bu çalışmayı bitirdiler ve uygulamaya da koydular" dedi.


"ÖĞRENCİLERİMİZ HEM SMS HEM DE MAİL YOLUYLA ŞİFRELERİNE ULAŞABİLİYOR"
 
Öğrencilerin artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerini elde edebildiklerini de anlatan Prof. Dr. Güney, şöyle devam etti:

"Bizim web sayfamızda şifre için bir linkimiz var. Öğrenciler buraya TC kimlik numaralarını girdiklerinde kendilerinin sistemde kayıtlı cep telefon numaralarına veya KAYIT esnasında verdilerse ikinci mail adreslerine şifreleri geliyor. Ayrıca öğrencilerimiz, bu sene cep telefonları ve tablet bilgisayarlar için uygulamaya konulan "Anadolu Mobil" uygulamasından da bu işlemi gerçekleştirebilirler. Yani öğrencilerimiz artık hem SMS hem de mail yoluyla şifrelerine geliştirilen bu sistem sayesinde çağrı merkezlerini aramadan, bürolara gitmeden kolaylıkla ulaşabiliyorlar."

Prof. Dr. Güney, cep telefon numaraları ve mail adresleri sistemde kayıtlı olmayan öğrencilerin bürolara giderek kısa bir süre içinde bu sorunu halledebileceklerini de sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar