Okullar 2.dönem ne zaman tatil edilecek kapanacak

Öğrencilerin merakla beklediği açıklama MEB'den geldi. Okullarda yaz tatili ne zaman başlayacak? İşte cevabı

Okullar 2.dönem ne zaman tatil edilecek kapanacak
Okullar 2.dönem ne zaman tatil edilecek kapanacak
GİRİŞ 27.05.2015 09:25 GÜNCELLEME 27.05.2015 09:26

Okullar ne zaman tatil olacak? 2014- 2015 eğitim öğretim yılında öğrencilerin merakla beklediği açıklama MEB'den geldi. Peki okullarda yaz tatili ne zaman başlayacak? Tüm ayrıntılar haber7.com'da

Üniversite maratonu başlayacak

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

1. Dönem: 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak 23 Ocak 2015'te sona erecek
Yarıyıl (Sömestr tatili): 26 Ocak-6 Şubat 2015

2. Dönem: 9 Şubat 2015 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran 2015 günü sona erecek

MEB,Eğitim Öğretimdeki yapılandırma ve reform çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. MEB, Eğitim öğretimi yapılandırma çalışması önerileri içerisinde, Karne tatilinin 31 Aralıkta başlayıp 01 şubatta bitirilmesi önerisi üzerinde özellikle durulmaktadır.

Bu tatilden özellikle çocukların ve turizmcilerin karlı çıkacağı ve devletinde büyük bir enerji tasarrufunda bulunacağı dikkati çekmektedir. MEB’e yapılan önerilerde özellikle ocak ayının tamamının karne tatili olmasını isteyen çevreler yaz tatilinin de 15 Haziran 01 Eylül arasında olmasını istemektedirler. MEB bu konularda kendilerinin açık bir çalışmasının henüz olmadığını ve kendilerine de resmi bir talebin ulaşmadığını ifade etseler de bu yıl olmasa bile gelecek yıl karne tatilinin 30 gün olması bekleniyor

Ders saatlerinde düzenleme

İlkokul kademesindeki önerilerin tamamlanmasının ardından ortaokul kademesindeki önerilerin görüşülmesine geçildi.
 
Komisyonda, ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden görüş aldı.
 
Öğrenci ve velilerin, "30 saat" olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması, tüm okullarda normal eğitime geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, görsel sanatlar ve müzik derslerinden biri seçilerek haftada 2 saati olarak kesintisiz bir şekilde verilmesi önerileri oy birliğiyle kabul edildi.

Çalışmalar devam edecek

"Okul Güvenliği", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" komisyonlarında da önerilerin görüşülmesine devam edildi. Komisyon üyelerinin, öneriler üzerindeki müzakerelerinin ardından bugün önerilerin oylamasına geçilecek.Müzakereler, neticesinde oy birliğine varılan maddeler, genel kurula sunulmak üzere hazırlanan rapora ekleniyor. Çalışma grupları, yarın ve cuma günü çalışmalarını sürdürecek. Gruplarda, hazırlanan raporlar, 6 Aralık Cumartesi günü genel kurulda oylanacak ve kabul edilen öneriler tavsiye kararlarına dönüşecek. Bu tavsiye kararları, bakanın onayı sonrası tebliğler dergisinde yayınlanacak. Şura genel sekreterliği tavsiye niteliğindeki kararları bakanlığın ilgili birimlerine gönderecek.

Din Kültürü dersi için karar verildi

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen "19. Milli Eğitim Şurası"nın ikinci gününde, ilkokullara ilişkin öneriler arasından, 1, 2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi önerileri benimsendi.

Antalya'da düzenlenen MEB'in ''en üst danışma kurulu'' niteliğindeki şura,  "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularının ele alındığı komisyon çalışmalarıyla devam ediyor. Şuranın, ikinci gün çalışmaları tamamladı.
19. Milli Eğitim Şurası'nın ikinci günününde, öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyon en fazla tartışmaların yer aldığı komisyon oldu. Komisyonda, bugün ilkokul ve ortaokul kademesindeki öneriler ele alındı.
İlkokullara ilişkin öneriler arasından, görsel sanatlar ve müzik derslerinin haftada en az ikişer ders saati olması, ilkokul 1,2 ve 3. sınıflarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi programlarında çoğulcu anlayış ilkesine yer verilmesi, trafik güvenliği ile insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi derslerinin, haftalık ders çizelgesinden kaldırılması, trafik güvenliği dersinin içeriğinin hayat bilgisi dersi içinde, yurttaşlık ve demokrasi dersinin içeriğinin de sosyal bilgiler dersinde verilmesi, müfredat programların 1,2, 3 ve 4. sınıflarda sadeleştirilmesi, fen bilgisi ve sosyal bilgiler dersinin 4. sınıftan itibaren programa eşit bir şekilde yansıtılması, fen bilimleri dersinin adının fen bilgisi olarak değiştirilmesi önerileri kabul edildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği 3. sınıftan itibaren

Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen bir katılımcının,  toplumsal cinsiyet eşitliği dersinin zorunlu bir ders olmasını gerektiği yönündeki önerisi ise  "toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun 3. sınıftan itibaren mevcut bir ders içinde bir ünite olarak işlenmesi" şeklinde değiştirilerek benimsendi.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler