2 genç yıl sonu partisinde alkol komasına girdi

Adana'da yıl sonu partisinde aşırı alkol aldıkları ileri sürülen lise öğrencileri 17 yaşlarındaki F.K. ve R.Ö. alkol komasına girdi.

2 genç yıl sonu partisinde alkol komasına girdi
2 genç yıl sonu partisinde alkol komasına girdi
GİRİŞ 23.05.2015 13:34 GÜNCELLEME 23.05.2015 13:34

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan bir lisede meydana geldi.

Okullarındaki yıl sonu partisine katılan öğrencilerden F.K. ve R.Ö., parti sonunda okul çıkışında fenalaştı.

Kendinden geçen öğrenciler çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Alkol komasına girdikleri anlaşılan iki gençten F.K.'nın kanında 2.45 promil, R.Ö.'nün ise 2.40 promil alkol tespit edildi. Hastanede çaresiz şekilde bekleyen gençlerin yakınları ise sorumlulardan şikayetçi olacaklarını açıkladı.

ALKOLÜ KOLAYA KARIŞTIRMIŞLAR

F.K.'nın babası Sefer K., alkolün kolaya karıştırıldığını, oğlunun da kolaya düşkün olduğunu söyledi ve sorumluların peşine düşeceklerini belirtti. Olay sonrası öğretmenleri aradığını aktaran R.Ö.'nün dayısı Şevket Özver, sorumlu olarak okulu gösterdi. Çocukların durumunun iyi olmadığını anlatan Özver, "Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz"dedi.

F.K. ve R.Ö.'nün yakınlarından haber alarak hastaneye gelen Eğitim Bir Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, durumdan ötürü üzgün olduğunu söyledi. Söz konusu okula yüksek puanlı öğrencilerin geldiğine dikkat çeken Sezer, "İl Milli Eğitim Müdürü, yıl sonunun yaklaşmasından dolayı ilçe milli eğitim müdürlerini, onlar da okul müdürlerini yaşanabilecek olumsuzluklar konusunda uyardığını biliyorum. Bu uyarılara rağmen böyle bir etkinliğin yapılıyor olması çok ilginç. Hiçbir veli, çocuğunun başına böyle bir olayın gelmesini kabul etmez" diye konuştu.

OKUL: ÖĞRENCİLER PARTİYE KATILMADI

Öte yandan okul yetkilileri, yıl sonu etkinliğine öğrencilerin kapıda imza atarak girdiğini ve adı geçen öğrencilerin etkinliğe katılmadığını ileri sürdü. Okul yetkilileri, sorumlu olarak okul çevresindeki tekel bayilerini gösterdi.

F.K. ve R.Ö. hastanedeki tedavilerinin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde taburcu edildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!