Paralel dershanelerin koalisyon oyunu!

Paralel dershanelerinin " Koalisyon kurulacak. Bakan değişecek. Dershaneler kapanmayacak" diyerek velileri ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Paralel dershanelerin koalisyon oyunu!
Paralel dershanelerin koalisyon oyunu!
GİRİŞ 27.05.2015 09:23 GÜNCELLEME 27.05.2015 09:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Paralel dershaneler, faaliyetlerini sürdürebilmek için bu kez 7 Haziran seçimleriyle ilgili öngörülerde bulunmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın terör örgütleriyle bağlantısı bulunan ya da siyasi faaliyet gösteren dershanelere kesinlikle dönüşüm izni verilmeyeceğine yönelik açıklamalarının ardından Paralel Yapı "koalisyon" yalanlarıyla öğrenci çekme çalışmalarına başladı. Paralel dershaneler başta İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere birçok ilde "7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti tek başına iktidar olamayacak. Koalisyon hükümeti kurulacak. Milli Eğitim Bakanı da değişecek. Dershaneler yeniden faaliyet göstermeye başlayacak" diyerek velileri kandırdığı öğrenildi. Bu yöntemle kayıt yenileyen dershanelerin daha sonra öğrenci ve velilerin mağdur olduğu gerekçesiyle hükümet aleyhine Paralel Yapı'ya ait medya organlarında yayımlar yapacağı belirtiliyor.

MERDİVEN ALTINA ÖNLEM

Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde, MEB'den izin almadan ya da mevzuata aykırı "merdiven altı" şeklinde eğitim faaliyeti yürüten etüt merkezi, eğitim koçluğu, eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, ödev evi, eğitim rehberliği, öğrenci apartı, öğrenci pansiyonu gibi isimlerle açılan kurumlara yönelik denetimler artırılacak. Bu kurumların denetlenmesi, gerektiğinde de kapatılması için valiliklerde izleme ve koordinasyon komisyonları kurulacak. MEB, konuyla ilgili 81 ile genelge gönderdi.

1 EYLÜL'DE KAPANACAK

22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle, 2 bin 240 dershane dönüşüm programına müracaat etti, bunlardan 2 bin 195 tanesi dönüşüm programına kabul edildi. 401 dershane de kendi isteğiyle faaliyetine son verdi. Dönüşüm programına alınmayan dershaneler 1 Eylül 2015'te kapanacak. Bakan Avcı dönüşüm için gerekli bazı kriterler olduğunu, eğitim dışı faaliyet gösteren hiçbir dershaneye ruhsat izni verilmeyeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 7
  • ah eğitim ah 8 yıl önce Şikayet Et
    haberi bilmem de gerçek olan şu ki öğrenciler ek takviye ders almadan kolayına başarı sağlayamıyor. aç kapa artema tarzını bırakıp bir an önce hangi alanda ne açık varsa ona göre öğrenci yetiştirmek gerek. 2023 ü hatta 2071 hedeflerine bu sistemle yapbozla gidemeyiz. 0 çeken öğrenci sayısı, ile matematiği hiç sevmeyen bir toplumdan mühendis Fatihin torunları olarak iftihar edemeyiz. eğitimi kısır siyasi tartışmaların uzağında milli menfaatlere göre akil bir istişare ekibi ile en az 50 yıllık bir plan yapmalıyız. yoksa kalkınma hamlelerimiz, nükleer projelerimiz, genetik tohumlarımız hep bir başkasının tesirinde kalacak.
    Cevapla
  • paralel dersane 8 yıl önce Şikayet Et
    ilginç olmuş başlık, bu dersanelerle ilgili bir anım var yaklaşık on sene önce bu paralel dersanenin matametik öğretmeni, 5 dk derse geç kaldım diye beni sınıfa almamıştı, Onu Allaha havale etmiştim, şükür dersaneleri kapanıyor, beter olsunlar...
    Cevapla
  • Ellinc 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen hala bunların dersanelerine kayıt mayıt oluyorsan ol be kardeşim, sen hakediyorsun bunu! Git ve ol... "Herkes safını sıklaştırsın, safını belli etsin.."
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    al sana koalisyon
    Cevapla
  • M. Salim 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç boşuna sevinmeyin paralele en büyük darbeyi chp+mhp verecek o bir tarafa seçimden sonra hdpkk inşallah güneydoğudaki yurtlarınızı yakmaya başlamaz yeniden....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı