İyi-kötü okul kavramı tarih olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, tecrübeli öğretmenleri okullar arasındaki eşitsizliğin giderilmesi maksadıyla başka okullara atayacak.

İyi-kötü okul kavramı tarih olacak
İyi-kötü okul kavramı tarih olacak
GİRİŞ 31.05.2015 11:32 GÜNCELLEME 31.05.2015 11:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yıllardır kullanılan “iyi okul-kötü okul” kavramları artık tarih oluyor.  Milli Eğitim Bakanlığı, Eylül ayında başlıyacağı öğretmen rotasyonu (yer değiştirme) ile 12 yıl ve daha fazla aynı okulda görev yapan on binlerce öğretmenin okulunu değiştirecek. Söz konusu öğretmenlerin sayıları ve kimler olduğunu belirleme çalışmalarına başlayan Bakanlık, uygulamayla öğretmenlik mesleğine yeni bir heyecan getirmenin yanında okullar arası eşitsizliğin de önüne geçecek.

Uygulamayla iyi okul olarak nitelendirilen okullardaki tecrübeli ve nitelikli öğretmenlerin, genç ve deneyimsiz öğretmenlerin yer aldığı imkânların kısıtlı olduğu okullara gönderilmesinin önü açılacak. Böylelikle öğrencilerin iyi bir okul için girdikleri sınav heyecanının azaltılması sağlanacak. Uygulamadan ilk etapta 50-60 bin öğretmenin etkileneceği tahmin edilirken, bu yer değiştirme yönteminin her yıl yapılacağı kaydedildi. Bu kapsamda bu yıl 12 yıl ve daha fazla bir yerde görev yapan, ardından gelecek yıl 11 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenler yer değiştirmeye tabi tutulacak. 

KAYNAK: GÖKHAN KAYA - TÜRKİYE
YORUMLAR 3
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitimin kendinden haberi yok şimdide liyakat sahibi öğretmeni mağdur etme niyetinde.tamam madem düşünce iyi niyetli batıda 10 yılını doldurmuş tüm öğretmenleri 10 yıllığına doğuya gönderinde görelim sizi.
    Cevapla
  • fetih 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi okul kavramı sadece öğretmenin tecrübesi ile değil velilerin iyi çocuklarını isim yapan okullara göndermesidir.ayrıca iyi okul kötü okul kavramını yok etmek için okulların teog sonuçlarını karşılaştırmamak,hangi okuldan kaç fen lisesi var diye bakmamak gerekiyor.bu ancak memden kaynaklıdır.beni milli eğitim müdürü yapsınlar bir yılda bir ili yüksek seviyeye çıkartırım.işi bilen adamları başa getirmek lazım.
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    sana katılıyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü