2012’de de KPSS soruları çalınmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruların çalındığına yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi.

2012’de de KPSS soruları çalınmış
2012’de de KPSS soruları çalınmış
GİRİŞ 02.06.2015 11:36 GÜNCELLEME 02.06.2015 11:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Soruşturma kapsamında dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in sorgulandığı öğrenildi. Prof. Dr. Ali Demir, 2010 KPSS soruşturmasında da “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; paralel yapının eğitim ayağını ortaya çıkaracağı ifade edilen ve 89 kişinin tutuklandığı 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması devam ederken yeni gelişme yaşandı. 

Başsavcılığın; 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruların da çalındığına yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında dönemin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in sorgulandığı öğrenildi. Prof. Dr. Ali Demir’in, 2010 KPSS soruşturmasında “şüpheli” sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

2012 yılında Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir okulda girdiği KPSS’de, üzerinde sorular ve cevaplarıyla yakalanan M.K. adlı aday hakkında hiçbir adli işlem yapılmadığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; M.K. adlı aday hakkında  “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verdiği ifade edildi.

M.K.’nın üzerinde yapılan ilk aramada sınav soruları ile yanıtlarının şifreli olarak yazılı olduğu, kopya notlarının bulunduğu kağıtta sınav sorularının “iki kelime”, yanıtların da “bir” kelime olarak şifrelendiği tespit edildi.

2010 KPSS soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın, kopya olayının şüphelisi olan M.K.’ya yönelik adli işlemlerin yeniden incelenmesi amacıyla harekete geçtiği ve M.K.’nın bağlantılarını araştırıldığı bildirildi.

ÖSYM Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS soruşturmasını 3.5 sene boyunca ört-bas eden Savcı Şadan Sakınan’ın emriyle 2010 KPSS kitapçıkları imha ettirilmişti. (Yeni Akit)

YORUMLAR 13
  • sorma 8 yıl önce Şikayet Et
    70 almistim.daha iyi bekliyordum
    Cevapla
  • bir bilen 8 yıl önce Şikayet Et
    o MK nın kim olduğunu biliyorum ve şu anda yurt dışına kaçmıştır. paralel dersane öğretmenidir. Allah ayağına dolaştırmış kopya kağıdıyla üstelik tutanuk tutularak yakalanmış paralel savcı tarafından salıverilmiştir.
    Cevapla
  • Tarihci 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır kpss ile uğraştım hep atama sınırında kaldım kim benim hakkımı yediyse onlar geleceğine bizimkiler gelsin gözüyle bakıp soruları asirdiysa hakkımı verene de alana da helal etmiyorum mizan Terazisi kurulduğunda adalet tecelli edecek
    Cevapla
  • 2011 ygs 8 yıl önce Şikayet Et
    2011 yılında yapılan şifreli ygs neden sorgulanmıyor araştırılmıyor ?
    Cevapla
  • gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    peki bu işe torpille yerleştirilenler ne olacak geri çıkartılacakmı onların yerine hak eden ler alınması lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!