Uluslararası Öğrencilerden Çanakkale Türküsü

YTB’nin desteği ile Türkiye’de eğitim gören Uluslararası Öğrenciler Çanakkale Zaferi’ni Çanakkale Türküsü’nü seslendirerek andılar.

GİRİŞ 12.06.2015 10:56 GÜNCELLEME 12.06.2015 12:39

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın Türkiye Bursları ile Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Her biri farklı coğrafyalardan gelen öğrenciler İstanbul, Ankara ve Çanakkale’de kamera karşısına geçti. Kısa süre önce Türkçe ile tanışan uluslararası öğrencilerin, performansları izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

YTB tarafından projelendirilen Çanakkale Türküsü çekimleri 19 uluslararası öğrencinin farklı enstrümanlar eşliğinde türküyü seslendirmeleri ile gerçekleştirildi. YTB tarafından çekimleri yapılan video klip, 11 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı 4.Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni’nde gösterildi.

Türkiye’de 15 bin Öğrenci Türkiye Burslusu Olarak Okuyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı her sene yerinde yaptığı mülakatlar sonucunda Türkiye’de okumak için başvuran başarılı öğrencileri seçerek ülkemize getiriyor. Şu an Türkiye’de yaklaşık 15 bin Türkiye Bursları ile eğitim alan öğrenci bulunuyor. 2015 yılında Türkiye Bursları’nın 5 bin kişilik kontenjanına 182 ülkeden 155 bin başvuru yapıldı. Başvuruların yapıldığı ülkelerde mülakatlar yapan YTB heyetleri, en başarılı öğrencileri Türkiye’ye getiriyor. İlk yıl Türkçe eğitimi alan öğrenciler, daha sonra üniversitelere yerleştiriliyor. Öğrenciler Türkiye’de kaldıkları süre boyunca YTB tarafından verilen Türkiye Bursları ile barınma, beslenme, ulaşım ve burs yardımı sağlanıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var