Fakülte mezununa öğretmenlik yolu

Milli Eğitim Bakanlığı, 'tüm fakülte mezunlarının öğretmen olabilmesi' için bir çalışma başlattı. MEB'den 1000 YTL karşılığı 280 saatlik pedagojik formasyon kursu almak şart.

Fakülte mezununa öğretmenlik yolu
Fakülte mezununa öğretmenlik yolu
GİRİŞ 09.03.2006 10:50 GÜNCELLEME 09.03.2006 10:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Özel kuruluşlarda çalışan fen, edebiyat, fen-edebiyat dışındaki fakülte mezunları da MEB'in yaptığı öğretmenlik atamaları için başvurabilecek. Ancak diğer fakülte mezunları, MEB'den 1000 YTL karşılığı pedagojik formasyon alacak.


Çelik imzasıyla 24 Şubat'ta yayımlanan genelgede, MEB'e bağlı özel okul veya dershanelerde 'uzman öğretici' olarak görev yapan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat fakültesi mezunlarına pedagojik formasyon kursu verileceği duyuruldu.


17 Mart olarak belirtilen son başvuru tarihine 9 gün kala yayımlanan yeni genelgede de diğer fakültelerden mezun olup halen asıl görevli olarak özel okul ve dershanelerde görev yapan uzman öğreticilerin de kursa müracaat edebileceği' kaydedildi.


İktisat, ziraat, veteriner, eczacılık, tıp fakültesi mezunu olup özel kuruluşlarda 'uzman öğretici' olarak çalışanlar, 280 saatlik formasyon kursuna katıldıktan sonra, öğretmenlik atamalarına başvurabilecek. Kurs 1000 YTL'ye MEB'den alınabilecek.


MEB'e bağlı özel okul ve dershanelerde 25 bin uzman öğretici görev yapıyor. Formasyon kursları 5 bin YTL karşılığında üniversitelerden de alınabiliyor.

Atanma şansları düşük


Formasyon alan diğer fakülte mezunlarının MEB'in yaptığı öğretmenlik atamasında şansları düşük olacak.


MEB, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararı doğrultusunda atamalarda önceliği sırasıyla eğitim, fen, edebiyat, fen-edebiyat fakültesi mezunlarına veriyor. Boş kalan kontenjanlara diğer fakülte mezunları atanıyor.


Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, 1996'da bütün mezunlara öğretmenlik hakkı tanımıştı.

YORUMLAR 9
  • Abdulemin Balyoz 15 yıl önce Şikayet Et
    Siteyi karıştırmış zata. İbn Adem, başka diyecek bulamadın mı? Ne yapacan bacım renkli fotoğrafını, burası facebook çöpçatanlık sitesi değil, hadi yürü o sitelere!
    Cevapla
  • yasin istanbullu 15 yıl önce Şikayet Et
    teşekkut. Allah razı olsun mü\'mine kardeşim keşke bende sizin bakışınızla bakabilsem
    Cevapla
  • sıradan vatandaş 15 yıl önce Şikayet Et
    kimileri okumuyor sadece resimlere bakıyor. bakmakla kalmıyor aynı zamanda görmüyor görmüyor fakat soruyor sormak için bilmek bilmek için okumak okumak için görmek görmek için bakmak bakmak için niyet niyet için temiz bir kalp temiz bir kalp için vücud vücud için gerek gerek için sebep sebep için makul bir sonuç sonuç için evvel evvel için ahir ahir için süreç süreç için süren sürmek gerek bu tarlayı boş bırakmamak gerek sürmek gerek dünya ahiretin tarlası uhud seveni sever yükseklere uçmak gerek sürünerek olmuyor
    Cevapla
  • Prof.Dr.Alparslan Özyazıcı 15 yıl önce Şikayet Et
    Uhud Yazısının Altındaki Bu Yazı Neyin Nesi?. EDİTÖR\'ÜN NOTU: Sayın yorumcumuz bu tür reklamları gördüğünüzde ilgili sitenin mail adresini bize buradan gönderebilirsiniz. selamlar...
    Cevapla
  • mehmet hanifi İNANÇ 15 yıl önce Şikayet Et
    anıları tazeledin zihinlere,selam olsun uhudun rabbini ve ,uhudu sevenlere. selam olsun uhudun rabbini sevenlere. selam olsun allahın dini uğrunda can verenlere. selam olsun, uhudun sahsında filistini görenlere. selam olsun ibrahimi yarenlere. selam olsun yahya ayyaşlara. selam olsun fethi şikaki lere. ve selam olsun ahmet yasin gibi direnenlere. sevgili kardeşim teşekkür ederim duygulandırdınız.allahta sizi ödüllendirsin.allah uhud şehidlerinin bilincini ve şuurunu versin biz -müslümanlara. selam ve dua ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü