Birincilerin okulu TEOG şampiyonlarını bekliyor

Her yıl üniversite sınavında derece yapan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, TEOG şampiyonlarını birincilerin okuluna davet ediyor.

Birincilerin okulu TEOG şampiyonlarını bekliyor
Birincilerin okulu TEOG şampiyonlarını bekliyor
GİRİŞ 06.07.2015 13:16 GÜNCELLEME 06.07.2015 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, 'Türkiye'nin ilk Anadolu İmam Hatip Lisesi' unvanını taşıyan okulu tercih edecek başarılı öğrencilere hem sıcak bir yuva, hem de sıra dışı hediyeler vaat ediyor.

HAZIRLIK SINIFI VE PROJE OKULU

Kayıt yaptıracak öğrenciler, okulun geçmiş dönemlerinde olduğu gibi hazırlık artı 4 yıl eğitim görüyorlar. Bu süreç içinde temel hedef, İngilizce ve Arapça öğreniminin üniversite yıllarına ertelenmeden tamamlanması. Öğrenciler, teorikten çok pratiğe yönelik bir sistemle, yurtdışı eğitim ve yabancı öğretmen imkânlarıyla, teknoloji ve doküman altyapısı eşliğinde isteğe bağlı olarak yatılı eğitim alabilecekler. Hazırlıkta İngilizce'nin yanında Arapça programı da uygulamakta olan Kartal AİHL, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Proje Okullarındandır. Okula öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

IGCSE VE IB

Kartal AİHL 20 Haziran 2014 tarihinde Türkiye'de uygulanan ulusal ve uluslararası programlardan Cambridge IGCSE (Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası) akreditasyonunu alan tek devlet okulu oldu. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren Cambridge IGCSE Eğitimini uygulayan okulda birçok branşta temel ve genişletilmiş çalışmalar seçeneği sunularak farklı beceri düzeylerinin ihtiyaçları karşılandı.

IGCSE dersleri, bilgiyi hatırlama, sorun çözme, inisiyatif alma, ekip çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi yaşam için gerekli eğitsel becerileri geliştirmesiyle tanınır. IB (IBDP) Uluslararası Bakalorya üst düzey eğitim yaşamı için iyi bir temel oluşturur.

Kartal AİHL aynı zamanda IB (International Baccalaureate) Uluslararası Bakalorya ve CIS (Council of İnternational Schools) Uluslararası Okullar Konseyi aday okuludur.

Okul Müdürü Mitat Tekçam

BAŞARMAK GELENEĞİ

Üniversite sınavlarındaki başarıları kadar sosyal ve kültürel alanlarda da “Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek” eğitim kurumu olan Kartal AİHL, dil alanında, mesleki yarışmalarda ve proje çalışmalarında da sene içerisinde büyük başarılara imza attı. Bunlardan bazıları;

- Portekiz - Viana Do Castelo'da gerçekleştirilen ”Uluslararası Bilim Şenliği ve Işık Festivali”nde öğrencilerimiz  “Görme Engelli Bireyler İçin Elektronik Okuma Cihazının Üretilip Geliştirilmesi” projesiyle dünya üçüncüsü

-Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması Türkiye Birinciliği

-Üsküdar Üniversitesi, Davranış Bilimleri Fikir Festivali – Yapay Zeka Alanında Türkiye Birinciliği

-INSPO 2015 ( International Science Project Olympiad) – Mühendislik Kategorisi  İkincilik ödülü

-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Projeleri Yarışması Türkiye Üçüncüsü

-9. Geleneksel Ödüllü Matematik Yarışması Birinciliği

-BELDEMUN’15 En İyi Delege ve En Gözde Delege Ödülleri

-Ömer Seyfettin Hikâye Yarışmasında Birincilik ve Üçüncülük

BİRİNCİLERİN OKULU

Akademik başarılarıyla adından yıllarca söz ettiren Kartal Anadolu İHL, ilk mezunlarını 1993 senesinde verdi. Bu yıl Sadık Ünay'ın Öğrenci Yerleştirme Sınavı'nda (ÖYS) ilk yüze girmesi, bundan sonraki yıllarda gelecek başarıların habercisi gibiydi. Bir sene sonra, 1994 ÖYS'de öğrencilerden Mustafa Önder Kıyıklık Fen-Matematik alanında Türkiye birincisi oldu ve böylelikle Kartal ülkenin gündemine oturdu. Ertesi yıl 1995'te, ÖYS'de bu kez Selçuk Şimşek Sosyal Bilimler Türkiye birincisi ve Türkçe-Sosyal alanında da Türkiye ikincisi oldu. Aynı yıl mezunlardan Murat Akgüç Fen-Matematik alanında Türkiye 58'incisi olarak başarıya ortak oldu. 1996 yılında Selim Tuzci ÖYS Türkçe-Sosyal alanında birinci olurken, 1997 yılında Mehmet Sarımermer Türkçe-Matematik alanında Türkiye 4'üncüsü oldu. Aynı yıl iki öğrenci de yabancı dil alanında ilk 100'e girdi. Katsayı engeliyle üniversitelere öğrenci yerleştirmesi zorlaşan Kartal AİHL'nin mezunları, ham puanda derecelerine devam etti. Katsayının tamamen kalkmasıyla 2011 YGS'de Hanife Şeyda Ülgür; Türkiye 2'ncisi oldu. 2013'de Sümeyye Eryılmaz; Y-DİL-3 puan diliminde Türkiye 3'üncüsü bu yıl ise Ali Kerem Yılmaz MF puan türünde Türkiye 158'incisi olmuştur.

Bugüne kadar, sırf Kartal'da okumak için İstanbul'un ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen başarılı ve fedakâr çocuklarla birlikte, ünlü siyasetçilerin, ünlü yazarların ve akademisyenlerin çocuklarının da mezun olduğu 'Kartal'ı yakın zamanda yine bir hayli duyacak gibiyiz.

İşte şampiyonları bekleyen hediyeler:

Okulu tercih eden ilk üç (3) öğrenciye

- Yurtdışı dil eğitim bursu

- Ücretsiz ulaşım, pansiyon ve yemek imkânı

- Aylık 250 TL burs

- 1 adet iPad hediye

YORUMLAR 3
  • Kocaeli Mehmet Akif Ersoy Kız İHL 8 yıl önce Şikayet Et
    Kartal İmam Hatip Lisesi'ni düşünen ancak yerleşemeyecek öğrencilerimiz. Okulumuzu tercih edebilirler. özel bir DEVLET OKULU olan okulumuza %5'lik dilim ve altında tercih edecekler burs imkanından faydalanabiliyor. Detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret ediniz. Yurt dışı dil eğitim imkanı, pansiyon imkanı, ödüller vs. sizi bekliyor. İZMİT MEHMET AKİF ERSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
    Cevapla
  • Bir Kaihl'li 8 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir okul. Her konuda desteğini esirgemeyen hocalarımızdan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • maşallah 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah böyle örnek okullarımızın sayısını arttırsın. gurur duydum kartal ihl ile ile
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor