Bakanlık '18 yaş şartı' sınırını kaldırdı

MEB, ortaokulu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerin, kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aranmayacak.

Bakanlık '18 yaş şartı' sınırını kaldırdı
Bakanlık '18 yaş şartı' sınırını kaldırdı
GİRİŞ 08.07.2015 14:12 GÜNCELLEME 08.07.2015 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerin, kayıtları sırasında 18 yaşından küçük olma şartı aranmayacak. 

MEB tarafından illere gönderilen yazıda, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre, ortaokulu ve imam-hatip ortaokulunu bitiren 18 yaşından büyük öğrencilerin örgün ortaöğretim kurumlarına kayıtlarının yapılamadığı ifade edildi. 

Ortaokulu veya imam-hatip ortaokulunu bitirenler arasında, öğrenimine ara vermemesine rağmen, 18 yaşından büyük olduğu için liselere kayıt yaptıramayan bazı öğrencilerin MEB'e yazılı ve sözlü taleplerini ilettiği belirtildi. 

Bakanlık, kızların okullaştırılmasına yönelik çalışmalar, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve tüm çocukların ortaöğretimden yararlandırılması gereği, bu durumdaki öğrencilerin kayıtlarının 18 yaş şartına bakılmadan yapılacağını duyurdu. 

DEVAMSIZ BAŞARILILARA İYİ HABER

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın onayı ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm lise son sınıf öğrencilerinden toplam devamsızlık süresini aşan ancak tüm derslerden iki dönem notu alarak başarılı olan öğrenciler de devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek.

MEB, konuya ilişkin karar yazısını illere gönderdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • melih 8 yıl önce Şikayet Et
    artık kazık kadar insanlarla uğraşırız okullarda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi