Dershaneler için kritik gün

Anayasa Mahkemesi bugün dershanelerin kapatılması konusundaki kararını açıklayacak.

Dershaneler için kritik gün
Dershaneler için kritik gün
GİRİŞ 13.07.2015 09:09 GÜNCELLEME 13.07.2015 09:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dershaneleri kapatan torba yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) açılan davanın karar duruşması bugün saat 9.30'da yapılacak.

Kamuoyunda kanun zoruyla dershaneleri kapatma yasası olarak bilinen torba yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) açılan davanın karar duruşması 13 Temmuz Pazartesi günü saat 9.30'a ertelenmişti.

AYM, daha önce kararın verileceği tarihi 9 Temmuz Perşembe günü olarak açıklamıştı.

Yüksek mahkeme üyelerinden Engin Yıldırım'ın annesi vefat ettiğinden dolayı AYM'nin böyle bir karar aldığı bildirildi. AYM, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen duruşmada sektör temsilcilerinden görüş almıştı.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bakanlık olarak her türlü karara hazır olduklarını ifade etti.

YORUMLAR 13
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Dersaneler dönme okullara kayıt yaptıranlar ne olacak
    Cevapla
  • Dershaneci 8 yıl önce Şikayet Et
    Cemaatin tekeline kalmıştı zaten dershaneler. Onların maddi kaynakları çok fazlaydı. Rekabet imkansız hale gelmişti. Kapatılsın! Tecrübeli hocalar devlete alınsın, diğerleri de kolejde iş bulur zaten. Öğrenciler de halk eğitim merkezinde üstelik de ücretsiz, öğretime devam eder. Burada tek mağdur olan dershane hocaları. Cemaat hocalarına sahip çıkar, çıkıyor da zaten. Onların müthiş bir maddi kaynağı var. Yıllarını mesleğine adamış devletine sadık hocalar mağdur olmasın.
    Cevapla
  • sdarfg 8 yıl önce Şikayet Et
    Unultulmamalıdır ki burda en önemli unsur öğrencilerdir.Herkesin bütçesi özel okul için malesef yetmiyor.Okullardaki eğitimide göze alırsak dershanelerin kapatılması saçmalık.Siyaseti bir kenara bırakıp halkı,velileri,öğrencileri düşünmeleri gerek.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Dershanelerin kapatılmasını konuşurken bir de şu ANAYASA MAHKEMESİNİN kapatılmasını bir konuşmaya başlasak fena olmayacak.Ya 70 milyon'un aklı erip verdiği oy geçersiz 9 - 10 tane Anayasa üyesi 70 milyona sen bilmezsin doğrusu budur diyecek.Millet iradesi TBMM dir onun üzerinde hiçbir irade olamaz.Anayasa mahkemesi sadece meclis kararlarını noksı virgülü doğrumu konulmuş diye İmla kuralları yönünden inceleyebilir.
    Cevapla
  • hasan bey 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir. yazık size
    Cevapla
  • Realist 8 yıl önce Şikayet Et
    Liberal ekonomi sonuçta Türkiye Anayasasında kapatılmasına temel gösterilecek bir madde yok. Sınav sistemi değiştirip dersane ihtiyacını bitiremezsen bu iş olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı