Bakan Avcı öğretmenlere müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmenlere rotasyon uygulanmayacağını açıkladı.

Bakan Avcı öğretmenlere müjdeyi verdi
Bakan Avcı öğretmenlere müjdeyi verdi
GİRİŞ 04.08.2015 10:36 GÜNCELLEME 04.08.2015 15:25
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası Dershanenelerin durumu ve öğretmen atamalarında rotasyona ilişkin açıklama yaptı.

DERSHANE DÜZENLEMESİ

Avcı, AYM'nin dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek,

 "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenleme ile giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

ROTASYON KALKTI

-Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza da arz ettim. Onun da tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verildi.

-Bakanın açıklamasına göre; 15 yılı dolduran öğretmenlerin arzuları dışında başka bir okula atanması uygulanmasına son verilecek...

YORUMLAR 30
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan siz rotasyon uygulaması yapacaksınız diye kaç öğretmen iliçinde mecburiyetten yer değiştirdi biliyormusunuz.keşke bu görüşmeleri önceden yapıpda rotasyonu sonra dillendirseydiniz.
    Cevapla
  • aday öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    aday öğretmenlere getirilen sınav kalksın...
    Cevapla
  • Murat GÜR 8 yıl önce Şikayet Et
    MEB bir kez dişe dokunur bir şey yapacaktı. Onu da beceremedi. (Bunu rotasyona tabi birisi olarak söylüyorum). Türkiye nin en laçka kurumlarından biri olduk. Ali yazar veli bozar...
    Cevapla
  • Zeki İmre 8 yıl önce Şikayet Et
    Uzun süre bir yerde çalışmanın da görev körlüğü meydana getirdiği ve bir görev dağılımında verilmediği zaman ‘’ben bunca yıllık öğretmenim bana neden verilmedi yeni gelene verildi’’ diye serzenişleri de duyuyoruz. Bakanlık kararlı duruş yaparak müdür ve müdür yardımcılarında olduğu gibi öğretmenlerde de uygulamalıydı. Böyle kararlar alıyor diye bu partiye oy vermeyecek durumumuz yok bizleri başka yerlerde sürseler Türkiye ye yaptıkları Maddi ve Manevi İnkişaftan dolayı her zaman sonuna kadar desteğe devam. Allah onlardan razı olsun. Bu hükümeti başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Zeki İmre 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlardan da görülüyor ki kimi memnun kimi değil zaten böyle olur bir karar alınırsa sevinenlerde olur sevinmeyenlerde. Bende 16 yılını çalıştığım okuldan isteğe bağlı tayinlerde başka bir okula istedim, ayrıldığım okuldan memnundum hiçbir şikayetim yok ama çalıştığım okula gelmek isteyen kaç tane arkadaşım var onların da merkezi okullarda çalışmaya hakkı var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki