Tarlada çalışarak Hukuk fakültesi kazandı

Isparta'da ailesine ait seralarda domates toplarken bir yandan da üniversiteye hazırlanan Tuğba Bilgin büyük bir başarı örneği gösterdi.

Tarlada çalışarak Hukuk fakültesi kazandı
Tarlada çalışarak Hukuk fakültesi kazandı
GİRİŞ 10.08.2015 17:31 GÜNCELLEME 10.08.2015 17:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Isparta merkeze bağlı Deregümü Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Yaşar ve İlknur Bilgin çiftinin kızı Tuğba, ailesinin ekonomik durumu nedeniyle dersaneye gidemedi. Gazi Sosyal Bilimler Lisesi mezunu Tuğba Bilgin, okuldaki etütlerle üniversite sınavına hazırlanırken, ailesine de üretim yaptıkları serada domates toplayarak yardım etmeye çalıştı.

2015 LYS'de TM3 puan türünde 398.557 puanla 13 bin 803'üncü olan Tuğba Bilgin, SDÜ Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

'ÇOK İSTEDİĞİM FAKÜLTEYİ KAZANDIM'

Okuldaki etüt dersleri ve evdeki çalışmasıyla başarıyı yakaladığını söyleyen Tuğba Bilgin, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için dersanelerden faydalanamadığını belirtti. En büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Tuğba Bilgin, "Şu an çok mutluyum. Hem üniversite yaşantısına başlıyorum hem de çok istediğim fakülteyi kazandım. Ailem başta olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

'BU ÇOCUKLAR KEŞFEDİLMELİ'

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan da arka sıralardan elleri yükselen Ayşe, Fatma ve Mehmet'lerin keşfedilmesi gerektiğini aktardı. Kaplan, "Arka sıralarda oturan çocuklar var. Onlar keşfedilmeyi bekliyor. Eli nasırlı, eli harman tutmuş köy çocukları. İşte Tuğba. Deregümü Köyü'nden çıkmış, köy çocuğu. Tamamen okulun verdiği etütlerle bu başarıyı yakaladı. Şimdi SDÜ Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Çok mutluyuz. Tuğba gibi birçok öğrencimiz aynı başarıyı gösterdi" diye konuştu. 

YORUMLAR 6
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gardaşıma
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, yolun açık olsun. Ama istisna.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun, inşallah doğru yolda güzel yerlere gelirsin.
    Cevapla
  • Helal sana 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte budur. Bir insanı başarıya götürecek olanın dershane ve özel derslerin değil.Kendi inanmışlığın olduğuna dair.Yolun açık olsun kızım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!