İstanbul'da 28 okul yeniden yapılacak

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, 28 okulu yıkıp yeniden inşa edecek.

İstanbul'da 28 okul yeniden yapılacak
İstanbul'da 28 okul yeniden yapılacak
GİRİŞ 07.09.2015 12:01 GÜNCELLEME 07.09.2015 12:01

İPKB'den yapılan açıklamada, 3'ü engelli okulu olmak üzere 28 okulun daha yıkılıp yeniden yapılacağı bildirildi. Yeniden yapımı için ihaleye çıkılan okulların yaklaşık 200 milyon liraya mal olmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, "Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkanına kavuşacak" ifadeleri kullanıldı.

ENGELLİLER UNUTULMADI

Açıklamada, İPKB'nin engellilere yönelik zihinsel, işitme ve serebral palsili (beyin felçli) çocuklara eğitim veren Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nu da İSMEP kapsamına aldığı belirtildi.

İPKB'nin engelli çocuklara yönelik yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verileceği aktarılan açıklamada, binaların çocukların hem eğitim hem de fiziki gelişimlerini sağlayacak cihazlarla donatılacağı vurgulandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu