İlköğretim öğrencilerine Arapça dersi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren İlköğretim 2. sınıflardan başlayarak Arapça dersi koydu.

İlköğretim öğrencilerine Arapça dersi
İlköğretim öğrencilerine Arapça dersi
GİRİŞ 23.10.2015 14:40 GÜNCELLEME 23.10.2015 14:43
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yazısı üzerine 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren İlköğretim 2. sınıflardan başlayarak Arapça dersi koydu. 

MEB'den yapılan açıklamada, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün 08/10/2015 tarihli ve "45123216-101-E.10058561 sayılı yazısı üzerine görüşülen İlköğretim Arapça Dersi (2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programı"na göre, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren 2 ve 5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanmasına karar verildiği bildirildi. 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü de Arapça dersinin amacı için "22 ülkede yaklaşık 350 milyon nüfusun anadil olarak konuştuğu Arapça, BM’nin kabul ettiği altı resmi dilden biridir" denilirken ayrıca şu bilgiler dikkat çekti:

"İlköğretim Arapça Dersi Öğretim Programı ile öğrencilerin hayat boyu kullanabilecekleri dinleme-anlama ve konuşma becerilerini kazanmaları amaçlanmıştır."

EĞİTİM-SEN: DİNDAR NESİL HEDEFLENİYOR

Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklamada karar tepki gösterilirken, "Yıllardır eğitim biliminin en temel ilkesi olan anadilinde eğitim taleplerini görmezden gelen MEB’in Arapça sevdasının tek nedeni, sadece dini kitapları ve yayınları okumalarını sağlamak, bu anlamda “dindar nesil yetiştirme” hedefine uygun adımlar atmaktır. Hazırlanan öğretim programı asıl amacın çocuklara yabancı dil öğretmek olmadığını göstermektedir. MEB’in amacı, iddia edildiği gibi yabancı dil öğretmek ise Arapça öğretim programını neden Din Öğretimi Genel Müdürlüğü hazırlamaktadır? MEB toplumun hafızası ve aklıyla dalga geçmeyi bırakmalı, asıl amacının ne olduğunu açıklamalıdır" denildi.

YORUMLAR 119
  • magdurarapçacı 8 yıl önce Şikayet Et
    bakıyorum da birilerinin acayip zoruna gitmiş arapça tercümanlık bölümü mezunu olarak çok sevindim. hayırlısı olur inş.
    Cevapla
  • merve 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun bari obur dunya icin calisalim.sonumuz olum degil mi herkese lazim.selametle...
    Cevapla
  • hak yol 8 yıl önce Şikayet Et
    ilkokuldan başlaması iyi ama keşke seçim yatırımına kalmasaydı bu iş.
    Cevapla
  • Konya Rabia 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir arapça öğretmeni olarak çok sevindim.İlahiyat mezunlarının istihdam edileciği yeni bir alan.Artı arapça erken yaşta öğrenilirse çocuklarda lise bitiminde tam öğrenmiş olur.
    Cevapla
  • VAN'LI 8 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir karar. DİNDAR bir nesil için daha fazla islami İNKILAP lazım yetmez ama EVET. Şu istikbal inkılabatı içinde en gür yüksek sâda İSLAMIN SADASI OLACAK. Bediüzzaman hazretleri müjdeyi vermiş...inşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı